Enged a Ryanair, tárgyalni fog a szakszervezetekkel

Megváltoztatva több évtizedes üzletpolitikáját a Ryanair hajlandó elismerni egyes, a pilótákat és légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezeteket, és azokkal kész a tárgyalásokra, hogy elkerülje a sztrájkot.

Az ír diszkont légitársaság pénteki közleményében azt írta, írásban tájékoztatta az ír, brit, német, olasz, spanyol és portugál pilóta-szakszervezeteket, hogy kész tárgyalni a fizetésekről, illetve munkakörülményekről. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a konkurens légitársaság pilótáit is képviselő szakszervezetekkel továbbra sem állnak szóba.

Az elmúlt napokban az ír, az olasz, a német és a portugál pilótákat tömörítő érdekképviseletek is sztrájkot jelentettek be a karácsonyi időszakba. A német pilóták egy részt a Lufthansa pilótáit tömörítő Vereingung Cockpit képviseli, velük a Ryanair továbbra sem hajlandó tárgyalni. Az olasz szakszervezet már jelezte, hogy visszavonta a sztrájkfenyegetését.

A pilóták magasabb fizetést, illetve stabilabb munkakörülményeket szeretnének, többségüket ugyanis nem a Ryanair, hanem egy ír munkaközvetítő alkalmazza, és emiatt nem a bázisuk szerinti ország, hanem az ír jogrendszer vonatkozik rájuk.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »