Új fapados társaságot indít az Air France

Az Air France francia légitársaság újabb diszkont légitársaságot hoz létre európai és tengerentúli útvonalakra, miután hétfőn megkapta a legjelentősebb pilóta szakszervezet, az SNLP hozzájárulását is.

Az SNLP tagságának több mint 78 százaléka támogatja a projektet a közlemény szerint. A pilóták beleegyezése elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a francia légitársaság egy újabb belső céget alapítson.

Jean-Marc Janaillac, az Air France elnök-vezérigazgatója közleményében üdvözölte a pilóták felelősségteljes hozzáállását. „Ez a megegyezés egy hosszú tárgyalás eredménye, amely a vállalat és valamennyi dolgozójának érdekében létrejött kiegyenlített kompromisszumhoz vezetett” – írta az elnök-vezérigazgató.

Az Air France ősszel tervezi az európai útvonalakon megindítani az új légitársaság járatait, 2018 nyarán pedig a tengerentúli útvonalakon, azzal a céllal, hogy a jelenleg deficites járatait meg tudja tartani és újakat is tudjon nyitni.

Az Air France jelenleg két fapados társaságot üzemeltet, a belföldi és európai útvonalakon közlekedő Hop!-ot és a Transaviát.

Az új fapados – átmenetileg a Boost nevet viselő – járatokon az Air France pilótái fognak dolgozni, változatlan munkakörülmények és javadalmazás mellett. A légikísérők azonban kevesebbet fognak keresni, mint az Air France-járatokon dolgozók, és őket külön szerződtetik, hasonlóan a földi kiszolgáló személyzethez.

A Boost egyelőre 18 repülőgépet fog működtetni az európai és tízet a tengerentúli útvonalakon.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »