Szabadulni akar érdekeltségétől a Volkswagen

A Reuters hírügynökség vállalati belső körökből származó értesülései szerint a Volkswagen a Renk sebességváltó gyár értékesítésének megszervezésével bízta meg az amerikai Citi kereskedelmi bankot.

A Renk a Volkswagen haszongépjármű gyártó érdekeltsége, a MAN SE 76 százalékos tulajdonában van. Az 1873-ban alapított vállalat 2200 alkalmazottat foglalkoztat. Tavaly a cég 500 millió euró forgalom mellett 65 millió euró adó előtti nyereséget ért el. Elemzők 600 millió euróra becsülik a vállalat piaci értékét.

A Citi és a MAN elzárkózott a Reuters hírügynökség értesülésének a kommentálásától.

Matthias Müller vezérigazgató tavaly jelentette be a Volkswagen AG gépipari portfóliójának a felülvizsgálatát a konszern tevékenységi profiljának átalakítása keretében. A konszern üzemi tanácsa tiltakozását fejezte ki a teljes gépipari üzletág, vagy annak egyes részei, mint például a Renk értékesítése, csakúgy, mint például a Ducati motorkerékpár gyár eladása miatt.

További autós híreink ITT.

Forrás: MTI/APA/Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »