Jó úton halad a Tesla, egekben a gyártás

Az első negyedévben rekordszámú, 25 ezer autót szállított le megrendelőinek a Tesla, 69 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az elektromos autókat gyártó amerikai Tesla 13 450 Model S és 11 550 Model X autót szállított le.

Az első negyedévben legyártott autók száma 25 418 volt, a Tesla így jó úton halad a 47-50 ezres első fél éves tervének megvalósítása felé. Júliustól kezdődően viszont, a Model 3 sorozatgyártásának a megkezdését követően, a Tesla már hetente 5 ezer autót tervez gyártani. A 2018-as célkitűzés pedig már évi 500 ezer autó.

A Tesla a tavalyi harmadik negyedévben könyvelt el három éve első alkalommal nyereséget, amit 121 millió dolláros veszteség követett a negyedik negyedévben. Elemzők szerint az idei első negyedévet is veszteséggel zárja a Tesla.

A legolcsóbb Model S árának a felébe, 35 ezer dollárba kerülő Model 3 sorozatgyártása megkezdésének a reményében a Tesla részvényének az árfolyama az idén már mintegy harminc százalékkal emelkedett.

Kapcsolódó cikkünk: A kínai Tencent beszállt a Teslába

Forrás: MTI/AP/dpa

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »