Az American Airlines beszáll a China Southern-be

Az American Airlines és Kína legnagyobb légitársasága, a China Southern stratégiai partnerségben állapodott meg. Az amerikai légicég 200 millió dollár értékben részesedést fog vásárolni a kínai vállalatban, hogy ezáltal „növeljék az együttműködésüket”.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy most már Kína három legnagyobb légitársaságának mind vannak külföldi érdekeltségei, melyet Peking is nagyban támogatott annak érdekében, hogy növeljék az ágazat globális versenyképességét.

Az üzlet révén az American Airlines több lehetőséget kap majd, hogy bekapcsolódjon a növekvő kínai légi forgalomba. Ez nagyon jó hír az amerikai vállalat számára, ugyanis rengeteg turista érkezik Kínából az Egyesült Államokba, ráadásul a kínai társaságok mindeddig rekordsebességgel terjeszkedtek, hogy ki tudják szolgálni a gyorsan növekvő utasszámot, nem hagyva teret a külföldi légicégeknek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A megállapodás megkötése után mindkét vállalat arra számít, hogy az utak számának növelésével javítani tudják a kisvárosokba történő eljutást. Továbbá az együttműködés segít majd egy világszínvonalú légiközlekedési iparági csoportot kiépíteni, valamint fokozni a versenyképességet.

Kína egyébként nem csak az USA felé kacsingat, ugyanis a Lufthansa-csoport és az Air China már tavaly szeptemberben bejelentették, hogy létrehoztak egy vegyesvállalatot Kína és Európa közötti járatok üzemeltetésére. A megállapodásnak köszönhetően bővül a közösen üzemeltetett járatok köre, és a kereskedelmi partnerkapcsolat is szorosabb lesz. Az első közös járatok a 2017-es nyári menetrendben indulnak el. Bővebben

Forrás: BBC / Reuters / Kitekintő

Friss hírek