Nagyot zuhant a Jaguar Land Rover profitja

Nagyon gyenge tavalyi utolsó negyedévet zárt a Tata Motors indiai járműgyártó, elsősorban a tulajdonában lévő Jaguar Land Rover (JLR) jelentős profitcsökkenése miatt, továbbá az indiai piacon keletkezett vesztesége hatására.

A december végével záródott három hónapban az adózott eredmény 1,12 milliárd rúpiára (1 rúpia=4,34 forint) esett az egy évvel korábbi 29,53 milliárd rúpiáról. A cég bevétele 4,3 százalékkal 685,41 milliárd rúpiára csökkent.

A mumbai tőzsdén a Tata Motors árfolyama csaknem 4 százalékos mínuszban zárt.

A Jaguar szedánokból és Land Rover SUV-okból az eladás együttesen 8 százalékkal 149 288-ra emelkedett, amiben nagy szerepet játszott, hogy a kínai eladások 38 százalékkal nőttek a negyedévben éves összevetésben.

Miközben a Jaguarok eladása mintegy 90 százalékkal 45 364-re nőtt, addig a Land Roverek értékesítése 9 százalékkal 103 924-re csökkent.

A JLR adózott eredménye 167 millió fontra (1 font=362,25 forint) zuhant az egy évvel korábbi 440 millió fontról.

A Tata Motors indiai tevékenysége komoly mínuszban zárt a negyedévben. Az adózás utáni veszteség elérte a 10,46 milliárd rúpiát, ami azzal függ össze, hogy a cég jelentős pénzeket fordít autókínálatának a korszerűsítésére, hogy növelje belföldi piaci részesedését.

Még több vállalati hír itt.

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Még mindig a Fed döntéseit emésztik a piacok

Pici elmozdulásokkal, vegyesen nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék pénteken. Nem várható olyan adat vagy esemény, amely új irányt diktálhatna a piacoknak, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve hangnemének szigorodása meglepetést okozott a hét második felében.

Read More »