Nagyot zuhant a Jaguar Land Rover profitja

Nagyon gyenge tavalyi utolsó negyedévet zárt a Tata Motors indiai járműgyártó, elsősorban a tulajdonában lévő Jaguar Land Rover (JLR) jelentős profitcsökkenése miatt, továbbá az indiai piacon keletkezett vesztesége hatására.

A december végével záródott három hónapban az adózott eredmény 1,12 milliárd rúpiára (1 rúpia=4,34 forint) esett az egy évvel korábbi 29,53 milliárd rúpiáról. A cég bevétele 4,3 százalékkal 685,41 milliárd rúpiára csökkent.

A mumbai tőzsdén a Tata Motors árfolyama csaknem 4 százalékos mínuszban zárt.

A Jaguar szedánokból és Land Rover SUV-okból az eladás együttesen 8 százalékkal 149 288-ra emelkedett, amiben nagy szerepet játszott, hogy a kínai eladások 38 százalékkal nőttek a negyedévben éves összevetésben.

Miközben a Jaguarok eladása mintegy 90 százalékkal 45 364-re nőtt, addig a Land Roverek értékesítése 9 százalékkal 103 924-re csökkent.

A JLR adózott eredménye 167 millió fontra (1 font=362,25 forint) zuhant az egy évvel korábbi 440 millió fontról.

A Tata Motors indiai tevékenysége komoly mínuszban zárt a negyedévben. Az adózás utáni veszteség elérte a 10,46 milliárd rúpiát, ami azzal függ össze, hogy a cég jelentős pénzeket fordít autókínálatának a korszerűsítésére, hogy növelje belföldi piaci részesedését.

Még több vállalati hír itt.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply