Közösen gyártana elektromos autókat a Honda és a Hitachi

A Honda Motor és a Hitachi autóipari rendszereket fejlesztő üzletága közölte kedden, hogy hibrid autók és elektromos járművek fejlesztésére, gyártására és értékesítésére közös vállalatot szándékoznak létrehozni.

Az autógyártók egyre gyakrabban állnak össze alkatrész-beszállítókkal, hogy hatékonyan tudjanak kifejleszteni és gyártani a gyorsan növekvő elektromos autóipari szegmens számára alkatrészeket.

„A környezetvédelmi intézkedések és szabályozások globális szinten egyre szigorúbbak, ezért egyre növekvő kereslet van az elektromos járművek iránt, ami a jövőben csak tovább fog nőni” – nyilatkozta a két vállalat egy közös sajtóközleményben.

A Honda e legújabb társulása hangsúlyozza azt a szándékát, miszerint más ipari szereplőkhöz csatlakozva alacsonyabb károsanyag-kibocsátású autókat fejlesszen ki. A vállalat egyébként múlt héten jelentette be, hogy 2020-tól a General Motors-sal karöltve hidrogén üzemanyagcellás rendszerek gyártásába kezd az Egyesült Államokban.

A cégek elmondták, hogy a Honda-Hitachi vállalat Japán mellett az USA-ban és Kínában kívánja értékesíteni és gyártani termékeit. A két vállalat júliusig tervezi létrehozni a fúziós céget egy ötmilliárd jen összegű beruházással. Az új vállalatban a Hitachinak 51 százalékos, míg a Hondának 49 százalékos részesedése lesz.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »