Kiderült: Ezért robbantak fel a Samsung okostelefonjai

A túlhevülésre hajlamos, robbanás- és gyulladásveszélyes akkumulátort nevezte meg hivatalosan is a Galaxy Note 7 okostelefonok visszahívásának okaként a Samsung Electronics dél-koreai konszern, amely egyúttal közölte, hogy az új prémiumkategóriás modelljének bemutatása késhet.

A vállalat hétfőn közölte, hogy lezárult a vizsgálat: a Samsung mérnökei, független szakértőkkel közösen, több mint 200 ezer készüléket és 30 ezer akkumulátort teszteltek, ellenőrizték a Galaxy Note 7 programjait, a készülékek összeszerelését és kiszállítását.

A több hónapig tartó munka eredményeként arra a következtetésre jutottak, hogy az akkumulátor konstrukciós hibája és az összeszerelési folyamat hiányosságai miatt történhetett meg az, hogy töltés közben túlhevültek, esetenként ki is gyulladtak Galaxy Note 7-esek. Az akkumulátorokat két beszállítótól szerezte be a Samsung.

A Samsung Electronics tavaly szeptemberben – kevesebb mint egy hónappal a forgalmazás elindítása után – visszahívta a Galaxy Note 7 okostelefonokat szerte a világban, majd októberben megszüntette gyártását és értékesítését is, mivel az első széria visszahívása után a cserekészülékeknél is túlhevülést tapasztaltak.

Kapcsolódó cikkünk: Október közepétől cserélik Európában a Galaxy Note 7 készülékeket

Az Apple által gyártott iPhone 7 versenytársának szánt készülék gyártásának leállítása nemcsak több milliárd dollár értékű anyagi kárt, hanem óriási presztízsveszteséget is okozott a csúcstechnológiát képviselő dél-koreai vállalat számára.

Koh Tong Dzsin, a Samsung Electronics mobilágazatának vezetője hétfőn tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az ügy tanulságait levonták, és keményen fognak dolgozni a fogyasztók bizalmának visszaszerzésén. A vállalat új zászlóshajójának szánt készülék, a Galaxy S8 modell bemutatása csúszik, és az már bizonyos, hogy a Barcelonában február 27-én kezdődő Mobil Világkongresszusra (MWC) nem készül el.

A Samsung hagyományosan a barcelonai seregszemlén szokta bemutatni új prémiumtermékeit.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »