Leállítja a Galaxy Note 7 gyártását a Samsung

A Samsung átmenetileg leállítja a Galaxy Note 7 gyártását. A készülék szeptemberi piacra kerülése óta aggasztóan sok olyan bejelentés érkezett világszerte, hogy a telefon akkumulátora kigyullad.

Már két héttel a kiadás után vissza kellett hívni az összes eladott példányt, mert néhány telefon felrobbant töltés közben. Szeptember végére a koreai vállalat már azt jelentette, hogy az addig kiszállított telefonok több mint felét kicserélték, tehát az ügy úgy-ahogy rendeződni látszott.

Az elmúlt hét során azonban újabb hírek érkeztek olyan esetekről, amikor már kicserélt Note 7-ek kaptak lángra, vagy robbantak fel. Az egyik ilyen esetben egy várakozó utasszállító repülőt kellett evakuálni, egy másik alkalommal pedig a kigyulladt telefon megsebesített egy fiatal lányt. Az amerikai AT&T és T-Mobile azon nyomban leállította a készülékek forgalmazását és saját üzletein belül kezdett csereakcióba. Az említett két szolgáltató arra kérte a vásárlókat, hogy ne használják tovább a Note 7-es készülékeiket, a telefont kapcsolják ki.

A Samsung jelezte, hogy mindent megtesznek az esetek kivizsgálásáért, és felvették a kapcsolatot az érintett felhasználókkal. A hivatalos közlemény szerint csak ideiglenesen állítják le a gyártást, de ilyen előzmények után kérdéses, hogy megpróbálják-e újra.

Forrás: Marketwatch / Reuters

Friss hírek