1,4 millió svájci ügyfelet helyezett át a Credit Suisse

Egy újonnan létesített bankhoz helyezte át 1,4 millió svájci ügyfelét a Credit Suisse Group pénzintézet. Az új bank részvényeit jövőre tőzsdére viszik.

A Credit Suisse (Schweiz) AG svájci lakossági és vállalati ügyfelek számára nyújt majd hagyományos banki és befektetési banki szolgáltatásokat.

A Thomson Reuters üzleti hírszolgálat adatai szerint a Credit Suisse Group piaci tőkeértéke 30 milliárd svájci frank. A csoportból leválasztott tevékenységek 2013 és 2015 között mintegy ötödét hozták a csoport bevételének.

A Credit Suisse (Schweiz) AG részvényei 20-30 százalékának 2017 második felére tervezett tőzsdére vitelétől 2-4 milliárd svájci frank bevételre számít a bank vezetése. Az előirányzott tartomány felső határánál a Credit Suisse kibocsátása lehet a legnagyobb svájci IPO több, mint tíz éve.

Svájc belföldi bankok létesítésével kívánja megvédeni gazdaságát egy esetleges újabb nemzetközi pénzügyi válság következményeitől. Az UBS már 2015-ben létrehozta saját svájci belföldi leánybankját.

Forrás: MTI

Friss hírek

Leave a Reply