Csökkent is, nőtt is a Daimler nyeresége

Emelkedett a Daimler árbevétele és nyeresége is a harmadik negyedévben, mivel a teherjárművek iránti kereslet gyengülését ellensúlyozta a személygépkocsi-eladások növekedése.

A német autóipari konszern pénteken közölte, hogy bevételei éves összevetésben 4 százalékkal 38 milliárd 276 millió euróra emelkedtek, a negyedéves profit 13 százalékkal 2 milliárd 726 millió euróra ugrott, míg a szakértők által inkább figyelemmel követett, kamat és adófizetés előtt eredmény (EBIT) 10 százalékkal, 4 milliárd 37 millió euróra növekedett.

A Daimler 5 százalékkal több járművet, szám szerint 754 130-at, értékesített a július-szeptemberi időszakban, ezen belül a Mercedes-Benz személyautóiból 11 százalékkal, furgonjaiból pedig 13 százalékkal több kelt el, de a tehergépkocsikból 24 százalékkal, a buszokból pedig 17 százalékkal fogyott kevesebb. A személyautók közül főleg az új E-osztályú szedánok és a sportkocsik iránt nőtt a kereslet.

amg_gt

Az év első kilenc hónapjában a tavalyi bázishoz képest az eladott járművek száma 6 százalékkal közel 2,2 millióra emelkedett, a bevételek pedig 3 százalékkal több mint 112,2 milliárd euróra nőttek.

A nyereség viszont 4 százalékkal 6,5 milliárd euróra, a kamat és adófizetés előtt eredmény pedig 8 százalékkal 9,4 milliárd euróra süllyedt. Az egy részvényre jutó nyereség a harmadik negyedévben 9 százalékkal 2,43 euróra emelkedett, de az év első kilenc hónapjában csökkent, 4 százalékkal 5,96 euróra.

Kedvezőtlen hír, hogy a stuttgarti székhelyű cég rontott éves előrejelzésén, így a korábban várt enyhe növekedés helyett immár bevételeinek stagnálására számít. Az adatok közzétételét követően gyengült a Daimler árfolyama a frankfurti tőzsdén, jelenleg 2 százalék feletti mínuszban, 64,50 eurós árfolyamon forog.

Aktuális tőzsdei árfolyamok a Kitekintőn

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »