A német kormány már készül a Deutsche Bank megmentésére

A német kormány bankmentési tervet készít elő arra az esetre, ha a Deutsche Bank nem tudná önállóan finanszírozni az Egyesült Államok felé fizetendő óriásbüntetését – akár 25%-os állami részesedésvásárlásról is szó lehet – írta a Die Zeit német hetilap.

A Deutsche Bank azért került nehéz helyzetbe, mert két hete egy 14 milliárd dolláros büntetést kapott a nyakába az amerikai piacon, jelzálogalapú kötvények nem megfelelő értékesítéséért. A bank árfolyama azóta közel 20%-ot esett, mert a bírság mérete akkora, amit a bank tőkeemelés nélkül várhatóan nem tudna kifizetni.

A bank vezetősége egyelőre abban bízik, hogy a bírság mértékét tárgyalásokkal még csökkenteni tudják, a vezérigazgató John Cryan pedig egy mai interjúban kijelentette, hogy nem kérték a német kormány segítségét, önállóan szeretnék lezárni az ügyet.

Ugyanakkor a német kormánynak a bank kommunikációjától függetlenül fel kell készülnie arra az esetre, ha tőkeemelés nem jönne össze és kormányzati bankmentésre lenne szükség. Ebben az esetben a német kormány hajlandó lenne 25%-os mértékig bevásárolni a Deutsche Bankba, megmentve ezzel az esetleges csődtől.

A hírt – bár egyelőre valóban csak vészforgatókönyvről van szó – pozitívan értékelték a befektetők, a Deutsche Bank részvényárfolyama a mai kereskedésben jelenleg 2%-os pluszban áll.

Forrás: Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »