32 ezer letartóztatásnál jár Erdogan

Eddig mintegy 32 ezer embert tartóztattak le Törökországban a július 15-i puccskísérletet követő tisztogatások keretében – mondta Bekir Bozdag török igazságügyi miniszter szerdán az NTV török hírtelevíziónak adott interjújában.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy összesen nagyjából 70 ezer ember esetében indítottak eljárást az elmúlt két és fél hónapban. Bozdag jelezte: az átfogó vizsgálatokhoz új bírósági épületeket alakíthatnak ki. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvényszéki határozatokat illetően mindenkinek jogában áll egyénileg közvetlenül az alkotmánybírósághoz fellebbezni.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Alig maradt tanár az iskolakezdésre Törökországban

Még mindig rúgják ki a katonákat Törökországban

Törökországban kiengednek 38 ezer rabot

Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónokot és az általa kiépített hálózatot teszi felelőssé az összeesküvésért.

A miniszter közölte: az amerikai hatóságok napokon belül döntést hoznak Gülen letartóztatása ügyében. A lépésre Ankara azzal az indokkal kérte Washingtont szeptember közepén, hogy Gülen adott parancsot a puccskísérlet végrehajtására, és ő irányította az összeesküvést.

A Sabah című kormánypárti napilap a közelmúltban azt írta, hogy a Gülen-mozgalom mintegy 93 ezer tagja „szivárgott be” hosszú évek alatt az államigazgatásba. A török vezetés állítása szerint Gülen ebben a folyamatban saját alapítványaira, iskoláira, vállalkozásaira, biztosítótársaságaira, illetve médiaérdekeltségeire támaszkodott.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »