Európai adót javasol a menekültválság kezelésére a német miniszter

  • Európai adót javasol a menekültválság kezelésére a német pénzügyminiszter.
  • Elképzelhető lenne például, hogy minden liter benzint bizonyos mértékű adóval terhelnének meg.
  • „Minden erőfeszítést meg kell tenni a menekültválság megfékezésére” – fogalmazott a miniszter.

Európai adót javasol a menekültválság kezelésére a német pénzügyminiszter.

Wolfgang Schäuble a Süddeuitsche Zeitung című lapnak adott szombati interjújában annak a nézetnek adott hangot, hogy a válság megoldása nem hiúsulhat meg amiatt, hogy korlátozottak a rendelkezésre álló eszközök. Ebből kiindulva a miniszter felvetette egy európai adó bevezetésének lehetőségét.

Schäuble úgy vélekedett: elképzelhető lenne például, hogy minden liter benzint bizonyos mértékű adóval terhelnék meg. „Minden erőfeszítést meg kell tenni a menekültválság megfékezésére” – fogalmazott a miniszter, hangsúlyozva azt is, hogy biztosítani kell a schengeni térség külső határait.

Az interjúban a pénzügyminiszter nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Németország bevezesse a szóban forgó adót azokkal az európai uniós országokkal, amelyek készek erre. Schäuble szerint Németország akkor is hajlandó erre, ha egyik vagy másik tagállam elutasítja a felvetést.

Akkor legfeljebb megalakítjuk a „hajlandók koalícióját” – fogalmazott a miniszter.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »