Vajdaság: a VMDP és a VMDK közösen indul a választásokon

A Vajdasági Demokrata Párt és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége vezetői folytatták a Csorba Béla kezdeményezésére január 6-án megkezdett tárgyalást a vajdasági magyar pártok együttes fellépéséről.

Egyebek mellett megtárgyalták a VMSZ elnökségének a kezdeményezéssel kapcsolatos január 12-ei álláspontját is. Figyelemre méltónak tartják, hogy a VMSZ a magyar pártok koalícióját az önkormányzati választásokon községi szervezeteinek döntésétől tette függővé, olvasható a szerkesztőségünknek megküldött közleményben, amelyet a két párt vezetője, Csorba Béla (VMDP) és Csonka Áron (VMDK) írt alá.

A tárgyaló felek megerősítették szándékukat, hogy közösen indulnak a tartományi választásokon, ennek érdekében folytatják az egyeztetést, ugyanakkor továbbra is nyitottak a másokkal való együttműködésre.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »