Venezuela képviselné Latin-Amerikát az ENSZ BT-ben

Nicolás Maduro elnök azzal a céllal érkezett az Egyesült Nemzetek (ENSZ) közgyűlésére, hogy meggyőzze a tagokat arról, Venezuelának helye van a Biztonsági Tanács választott tagjai között.

Nicolás Maduro, venezuelai elnök részt vesz az ENSZ Közgyűlésének 69. ülésszakán, mely szeptember 16-án kezdődött meg New York-ban. Ez lesz az első alkalom, hogy Maduro Venezuela elnökeként szólal fel az ENSZ előtt, látogatásának célja, hogy országa bekerüljön a Biztonsági Tanács választott tagjai közé.

A pozíció megszerzéséhez Venezuelának az ENSZ tagországok szavazatainak kétharmados többségét kellene megszereznie az októberi ülésen, ahol az elkövetkezendő két év választott tagjairól döntenek. Az elnök beszédének nagy jelentősége lesz, ugyanis 2006-ban Hugo Chávez, korábbi venéz elnök ENSZ előtti beszéde hiúsította meg az ország Biztonsági Tanácsba való felvételét.

Venezuela tagfelvétellel kapcsolatos ambíciói nem túl reálisak, ugyanis a Biztonsági Tanácshoz kizárólag olyan ország tartozhat, amely támogatja az ENSZ Alapokmányának elveit, törekszik a nemzetközi békére és biztonságra, valamint tiszteletben tartja az emberi jogokat. A dél-amerikai ország viszont az általános nemzetközi megítélés szerint nem jeleskedik ezen értékek képviseletében.

Gumhert Dóra

Friss hírek

www.oxfordcorner.hu

Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Read More »