Kolumbia: letartóztatták az ELN hat tagját

A kolumbiai hadsereg közlése szerint elfogták a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) nevű lázadó csoport hat tagját, akik feltételezhetően részt vettek abban az augusztus 24-i támadásban, amelyet Arauca megyében követtek el a hadsereg ellen, és amelyben 14 katona vesztette életét.

A hadsereg tájékoztatásából kiderült, hogy az elfogott hat lázadóból négyen 14-16 év közöttiek.A helyi parancsnok, Ricardo Gómez Nieto elmondta, hogy ez az eset is azt bizonyítja, hogy az ELN gyermekeket toboroz csapataiba.

A katonai erők beszámolója szerint a támadásért, amelyet gondosan megterveztek, az ország két legnagyobb lázadó csoportja az ELN és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) tehető felelőssé. A támadás annak ellenére történt, hogy három évvel korábban a felek egy megállapodást írtak alá, amelyben ígéretet tettek az agresszió beszüntetésére az ország északkeleti részén, a venezuelai határ közelében.

A FARC múlt október óta béketárgyalásokat folytat a kormánnyal. Múlt héten Juan Manuel Santos elnök bejelentette, hogy hajlandó az ELN-nel is párbeszédet kezdeni, abban ugyanakkor egyelőre nem állapodtak meg, hogy pontosan mikor indulnak a tárgyalások.

Czifra Dóra

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »