Nincs meglepetés: nem ért egyet Magyarország és az IMF

A magyar főtárgyaló a Figyelőnek adott interjút. A főbb pontok:

-A kormány és az IMF/EU másképp látja a magyar makrofolymatokat, a kormány továbbra is 1,6%-os növekedéssel számol jövőre, míg az Európai Bizottság hivatalos előrejelzése 0,8%. Varga elmondta, hogy az IMF legfőbb célja, hogy fenntartható költségvetést és makropályát lásson.

– Varga szerint a kormány nem fogadja el az IMF makroelőrejelzéseit, és amennyiben nem születik kompromisszum e kérdésben, úgy érdemes megfontolni a tárgyalások elnapolását

– A tranzakciós adóról elmondta, hogy akkor is csekély esélyét látja, hogy ezt hamarosan megváltoztassa az országgyűlés, ha az IMF ezt feltételként szabja. Már csak azért is mivel szeptemberben kezdődik a nyári szünet utáni első ülésszak.

– Varga megerősítette, hogy ingatlanadót nem kíván bevezetni a kormány és türelmet kér a nemzetközi szervezetektől az egykulcsos SZJA kapcsán is.

A fentiekből továbbra is az olvasható ki, hogy nehéz, elhúzódó tárgyalások jöhetnek. A megegyezésre véleményünk szerint a negyedik negyedévben kerülhet sor. Pleschinger Gyula szerint azonban látszik, hogy az IMF jól felkészült, és mindkét félen látja, hogy megegyezésre törekednek.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »