Európában terjeszkedne a magyar nagyvállalat

Bogsch Erik, a Richter Gedeon vezérigazgatója a Dow Jones hírügynökségnek nyilatkozott a társaság kilátásairól, amelyből részleteket közlünk (a portfolio.hu oldalról).

„A gyógyszeriparnak világszerte nehézségei vannak a jelenlegi gazdasági helyzetben. A magyar piac pedig különös erőpróbát jelent, miután az adóterhek messze nagyobbak az európai átlagnál” – mondta a vezérigazgató. Bogsch Erik fenntartotta azt a korábbi előrejelzését, hogy a cég bevételei Magyarországon stagnálni fognak az idén. A jövő évre vonatkozó prognózist majd akkor ad, amikor a cég 2012 elején közzéteszi 2011-es eredményeit. A vezérigazgató jelezte, hogy a Richter az üzletmenet fellendülésére számít a FÁK-országokban és Oroszországban, Lengyelországban és Romániában, valamint fontosabb uniós piacain, és ez ellensúlyozni tudja a magyarországi forgalom stagnálását illetve a forgalomcsökkenést az Egyesült Államokban. A társaság azonban vizsgálja a terjeszkedési lehetőségeket azokban az országokban is, amelyekben eddig még nem vetette meg a lábát. Ezek közé tartozik Franciaország, Nagy-Britannia és a Benelux térség.

Bogsch Erik az interjúban kitért arra is, az Európai Uniónak jobb kutatás-fejlesztési politikát kell folytatnia ahhoz, hogy Európában tartsa a gyógyszergyárakat, és ne hagyja azokat „elcsábulni” a kedvezőbb feltételeket kínáló ázsiai országokba.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »