Izgalmas félév előtt áll a nagyvállalat

Az E-Star második negyedéves számait is az EETEK első félévi felvásárlása pumpálta fel jelentősen: az első hat hónap árbevétele 37 millió euro lett, míg az EBITDA 3.4 millió eurót tett ki ebben az időszakban. A bázisidőszakkal való összehasonlításnak azonban az EETEK miatt nincs igazából pénzügyi jelentősége, hiszen mind az eredmény-kimutatás, mind a mérleg számai jelentősen felduzzadtak éves összevetésben. A hitel/mérlegfőösszeg ráta 53% fölé, míg az általunk kalkulált nettó eladósodottsági ráta 66% fölé ugrott az időszakban, bár ezek kapcsán jelentős javulásra számítunk 2011 folyamán.

A második negyedév folyamán egyébként egyes román projektek csúszása, valamint a Rába-projekttel kapcsolatos késlekedések hagytak nyomot az eredmény-kimutatáson. Ezek a társaság várakozásai szerint a második félévben is okoznak még kellemetlenségeket.

Az E-star 13.2 millió euróról 11.1 millió euróra csökkentette idei EBITDA-várakozását, amelyet főként a fent említett okokra vezetett vissza. Ezen egyszeri hatások nélkül azonban gyakorlatilag tartották éves prognózisukat. Az időarányos EBITDA 3.4 millió eurós értéke azonban komoly kihívások elé állítja a menedzsmentet még akkor is, ha a második félévben jelentős javulásra számítunk a működési tendenciákat illetően.

A gyorsjelentésben említett tényezők összhangban vannak a piaci várakozásokkal, azonban az év végéig várható izgalmak tükrében nem számítunk arra, hogy az E-Star részvényárfolyama nagyon rövid idő alatt ledolgozná az elmúlt hetekben elszenvedett veszteségeket. Bővebb információkra a mai elemzői tájékoztatón számítunk.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek