Tűz ütött ki a sisaki olajfinomítóban

A délelőtti órákban lángok csaptak fel a horvátországi Sisak városában lévő olajfinomító területén. A helyszíni beszámolók szerint nincsenek sérültjei a tűzesetnek, bár több robbanás is megrázta a környéket.

A helyi tűzoltóságon kívül nagy erőkkel vonultak ki zágrábi kollégáik is annak érdekében, hogy minél előbb megfékezzék a lángokat, melyeknek kétszáz méter magas füstoszlopait még a fővárosban is látni lehet.

A horvát hatóságok egyelőre nem döntötték el, hogy az esetleges egészségügyi kockázatok okán teljesen kiürítik-e a környéket, de számolnak a kitelepítés opciójával.

A sisaki olajfinomító évi 2,2 millió tonnás kapacitásával a délszláv ország egyik legjelentősebb ipari létesítménye, mely az INA-MOL kapcsolat révén magyar érdekeltséggel is bír.

Mátraházi Tibor

Mátraházi Tibor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »