Amerika húzza felfelé a tőzsdét

A tegnapi amerikai és európai rali után Ázsia is kizöldült Japánnal az élen. A szentimentet az sem tudta elrontani, hogy az S&P stabilról negatívra módosította japán adósságbesorolásának kilátásait a természeti és nukleáris katasztrófa okozta sokk miatt. A hitelminősítő intézet szerint a japán GDP arányos deficit az idei évben a várakozások felett 3.7% körül alakulhat, amely igencsak kedvezőtlen fordulat a már jelenleg is hatalmas (megközelítőleg GDP arányos 200%-os) bruttó államadóssággal rendelkező szigetország számára.

A devizák közül az ausztrál dollár ismét történelmi magasságokban járt a dollárral szemben, ami a megnövekedett kamatemelési várakozásoknak tulajdonítható, miután az ausztrál fogyasztói árindex a vártnál gyorsabban nőtt a január-márciusi periódusban. Az első negyedéves CPI 1.6% lett szemben az 1.2%-os piaci konszenzussal.

A svájci frank is erősödött, a dollárral szemben történelmi szintekre tört. Az alpesi deviza erősödése elsősorban a menekülő deviza szerepének tulajdonítható.

Az arany árfolyama megakadt az 1520-nál található (261.8%-os Fibonacci) ellenállásnál, míg az olaj ára enyhén mérséklődött lefele.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek