Az USA új kereskedelmi megállapodásokat akar kötni

Az amerikai kormányzat kétoldalú kereskedelmi egyezményeket készül kötni Nagy-Britanniával, az Európai Unióval és Japánnal – közölte az amerikai törvényhozással kedden Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi főtárgyalója.

Lighthizer hivatalos jegyzékben értesítette erről a szenátus pénzügyi bizottságának elnökét, Orrin Hatch republikánus politikust.

A dokumentum szerint Washington azonnal meg akarja indítani a tárgyalásokat a brit kormánnyal, amint London „készen áll erre” az Európai Unióból való kilépése után. Az emlékeztető utalt arra is, hogy ezekről a tárgyalásokról Donald Trump elnök korábban már megállapodott Abe Sindzó japán kormányfővel és Jean-Claude Junckerral, az Európai Bizottság elnökével.

„Elszántak vagyunk annak kapcsán, hogy ezeket a tárgyalásokat az amerikai dolgozóknak, farmereknek és vállalkozásoknak kedvező, lényegi eredményekkel zárjuk le” – szögezte le Lighthizer.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A bejelentés abba a folyamatba illeszkedik, amelynek keretében az Egyesült Államok újratárgyalta Mexikóval és Kanadával az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodást, a NAFTA-t, változtatásokat eszközölve az áruk eredetére és bizonyos munkajogi kérdésekre vonatkozóan.

Donald Trump már a kezdetektől, elnökválasztási kampánya óta élesen kikelt az Egyesült Államok kulcsfontosságú partnereivel szemben fennálló kereskedelmi deficit ellen. Elnökként pedig vámmal sújtotta a szövetségesektől származó acél- és alumíniumimportot, és átfogó kereskedelmi háborúba bocsátkozott Kínával.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »