Szorul a hurok dízelbotrányban érintett autógyártók körül

Házkutatást tartottak szerdán a német Volkswagen csoporthoz (VW) tartozó Porsche és Audi autógyártó társaságok több németországi telephelyén a VW dízelbotrányával összefüggésben.

A stuttgarti ügyészség közleménye szerint 30 ügyész és 160 rendőr mozgósításával 10 helyszínen tartottak házkutatást. Az eljárást dízelüzemű autók károsanyag-kibocsátásával kapcsolatos manipuláció és jogsértő reklám gyanúja miatt indították a társaság igazgatóságának egy tagja, egy magas beosztású menedzsere és egy volt munkatársa ellen. A házkutatásokon a gyanú alátámasztásához kerestek bizonyítékokat.

Házkutatást tartottak az Audi ingolstadti központjában és egy telephelyén is. A vállalat egy szóvivője közölte, hogy az eljárás nem a cég ellen irányul.

Az Audi dízelmotorokat szállít egyes Porsche típusokhoz. A luxus sportautókat és városi terepjárókat gyártó társasággal szemben már 2016-ban felmerült a károsanyag-kibocsátást szabályozó berendezés manipulációjának gyanúja, és azóta több tízezer gyártmányt hívtak vissza átalakításra.

Kapcsolódó cikkeink: 

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »