Megint gond lesz a Brexit-számlával

Az Európai Unióból való kilépés pénzügyi rendezésére vonatkozóan Nagy-Britannia csak azt követően tud konkrét, végső összeget javasolni, hogy lezárultak a Brexit-tárgyalások – mondta vasárnap a brit kereskedelmi miniszter.

“Én nem ismerem ezt az összeget. De az teljesen világos, hogy a végső számot csak a végső megállapodás részeként tudjuk megmondani, ehhez ismernünk kell a tárgyalások kimenetelét” – mondta Liam Fox az ITV televíziónak.

A válási költségek eltúlzott problémájától eltekintve valójában nagyfokú együttműködés van a felek között – mondta. Hozzátette: még a következő, decemberi EU-csúcs előtt a londoni kormány meg fogja mutatni, hogy a tárgyalások első fázisát illetően “a jó irányba haladnak”. Figyelmeztetett viszont arra is, hogy Nagy-Britannia egyáltalán nem blöfföl, amikor azt állítja: arra is készül, hogy megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

epa06307554 A handout photo made available by Dalai Nohra  shows Lebanese Prime Minister Saad Hariri speaks During a conference under slogan Together against piracy' in Beirut, Lebanon, 03 November 2017 (Issued 04 November 2017). Hariri announced on 04 Novermber 2017 that he resigns from the Prime Minister's office. According to media reports, Hariri said that the current political climate reminds him with the time before the assassination of his father, former Lebanese Prime Minister Rafic Hariri, and he also mentioned Iran's influence in his country, and the region. Hariri came into office for his second term on 18 December 2017.  EPA/DALATI NOHRA HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Egyelőre tisztségében marad a libanoni kormányfő

A hazájába két és fél hetes távollét után visszatérő Szaad Haríri libanoni miniszterelnök a tévében közvetített nyilatkozatában elmondta, benyújtotta hivatalos lemondását Michel Aun köztársasági elnöknek, aki nyomatékosan javasolta, várjon vele, engedjen teret a lemondás okairól és politikai hátteréről folytatandó párbeszédnek. Hozzátette, hogy elfogadja az elnök javaslatát.

Read More »