Megint gond lesz a Brexit-számlával

Az Európai Unióból való kilépés pénzügyi rendezésére vonatkozóan Nagy-Britannia csak azt követően tud konkrét, végső összeget javasolni, hogy lezárultak a Brexit-tárgyalások – mondta vasárnap a brit kereskedelmi miniszter.

„Én nem ismerem ezt az összeget. De az teljesen világos, hogy a végső számot csak a végső megállapodás részeként tudjuk megmondani, ehhez ismernünk kell a tárgyalások kimenetelét” – mondta Liam Fox az ITV televíziónak.

A válási költségek eltúlzott problémájától eltekintve valójában nagyfokú együttműködés van a felek között – mondta. Hozzátette: még a következő, decemberi EU-csúcs előtt a londoni kormány meg fogja mutatni, hogy a tárgyalások első fázisát illetően „a jó irányba haladnak”. Figyelmeztetett viszont arra is, hogy Nagy-Britannia egyáltalán nem blöfföl, amikor azt állítja: arra is készül, hogy megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Juncker leegyszerűsítette, miért kell kifizetni a Brexit-számlát

Brexit: toporgás zajlik előrelépés helyett

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »