Megint gond lesz a Brexit-számlával

Az Európai Unióból való kilépés pénzügyi rendezésére vonatkozóan Nagy-Britannia csak azt követően tud konkrét, végső összeget javasolni, hogy lezárultak a Brexit-tárgyalások – mondta vasárnap a brit kereskedelmi miniszter.

“Én nem ismerem ezt az összeget. De az teljesen világos, hogy a végső számot csak a végső megállapodás részeként tudjuk megmondani, ehhez ismernünk kell a tárgyalások kimenetelét” – mondta Liam Fox az ITV televíziónak.

A válási költségek eltúlzott problémájától eltekintve valójában nagyfokú együttműködés van a felek között – mondta. Hozzátette: még a következő, decemberi EU-csúcs előtt a londoni kormány meg fogja mutatni, hogy a tárgyalások első fázisát illetően “a jó irányba haladnak”. Figyelmeztetett viszont arra is, hogy Nagy-Britannia egyáltalán nem blöfföl, amikor azt állítja: arra is készül, hogy megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Fotó: Shanghai Daily

A kínaiaknak újra meg kell tanulniuk spórolni

Hosszú évekig a közgazdászok és a politikai döntéshozók üdvözölték a kínaiak hajlandóságát a megtakarítások felhalmozására. Sokak szerint többek között a háztartások alacsony adóssága az oka annak, hogy nem kell félni egy esetleges pénzügyi összeomlástól a világ második legnagyobb gazdaságában. Most azonban úgy tűnik, Kína egyik legnagyobb gazdasági ereje döntő gyengeséggé válik.

Read More »