A Fehér Ház szerint Trump és Merkel nagyon jól kijönnek egymással

A Fehér Ház szóvivője szerint Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár viszonya „hihetetlenül korrekt”.

Sean Spicer a szokásos napi sajtókonferenciáján, kedden kiemelte az amerikai elnök és a német kancellár jó viszonyát. Szavai szerint „nagyon jól kijönnek egymással”. Majd hozzátette: az elnök „nagyon tiszteli” a kancellárt.

A szóvivő állásfoglalása pár órával azt követően hangzott el, hogy Trump elnök Twitter-bejegyzésben panaszkodott amiatt, hogy az amerikai-német kereskedelem „masszívan deficites” és Berlin „a szükségesnél jóval kevesebbet költ a NATO-ra és katonai kiadásokra”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A sajtókonferencián szóba kerültek a várható – és az amerikai média jó részét hetek óta foglalkoztató – esetleges személyi változások a Fehér Házban. Bár kedden reggel került nyilvánosságra, hogy Michael Dubke kommunikációs igazgató benyújtotta lemondását, Sean Spicer az értekezleten hangsúlyozta: Trump elnök „nagyon elégedett” a Fehér Ház munkatársi gárdájának tevékenységével.

A szóvivő leszögezte azt is, hogy Jared Kushner főtanácsadó változatlanul élvezi Trump elnök bizalmát. Kushner – aki egyúttal Trump veje is – szombat óta össztűz alatt áll. A The Washington Post című lap ugyanis, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva, azt állította róla, hogy titkos kommunikációs csatorna kiépítését javasolta a washingtoni orosz nagykövetnek.

A szóvivő bejelentette: Donald Trump megbeszélést folytatott Scott Pruittal, az országos környezetvédelmi hivatal (EPA) vezetőjével és várhatóan kedden egyeztet a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatói posztjára esélyes két jelölttel. Spicer ugyan a Trump és Pruitt közti megbeszélésekről nem közölt részleteket, de elemzők biztosra veszik, hogy a két politikus a párizsi klímaegyezménnyel kapcsolatos várható döntést vitatta meg.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »