Egyre több az importautó Romániában

Az első negyedévben több mint 150 ezer autót helyeztek forgalomba Romániában, 74,4 százalékkal többet, mint 2016 első negyedévében – közölte pénteken a román statisztikai intézet.

Tavaly egész évben kevesebb mint 400 ezer gépkocsi került forgalomba Romániában, ami csaknem 20 százalékos növekedést jelentett 2015-höz képest.

Bár a statisztikai intézet nem közöl bontást arról, milyen mértékben járult hozzá az új-, illetve használtautó-kereskedés az autópark bővüléséhez, a News.ro hírügynökség szerint azonban az ugrásszerű növekedés egyértelműen annak tudható be, hogy az ország február elsejétől eltörölte a környezetszennyezési adót, így gyakorlatilag adómentesen lehet nyugati használt autókat importálni Romániába.

A gépkocsi-nyilvántartó hivatal adatai szerint az első negyedévben 128 ezer használt autót helyeztek forgalomba Romániában – csaknem kétszer annyit, mint 2016 első negyedévében – vagyis az autópark növekedéséhez csak 15 százalékban járultak hozzá új autók.

Tavaly az újautó-piac is 17 százalékkal nőtt Romániában 2015-höz képest, de még mindig csak töredéke a 2007-es csúcsnak, amikor több mint 312 ezer új autó került forgalomba – írta a News.ro.

Az autókereskedők arra számítanak, hogy az idén a használt autók importja eléri a félmilliót, miután tavaly 300 ezer ilyen jármű talált gazdára Romániában.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »