Az Európai Bizottság örül Macron továbbjutásának

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azért gratulált Emmanuel Macronnak, mert ő az a jelölt, aki az európai értékeket képviseli és amelyek mentén a kampányát is vezette – jelentette ki Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) szóvivője kérdésre válaszolva a brüsszeli testület szokásos déli sajtótájékoztatóján hétfőn.

Szkínász aláhúzta, az Európai Bizottság elnökének gratulációja alapvető választás volt; választás az Európát megtestesítő értékek védelme és Európa lerombolása között. Kifejtette, Franciaország az Európai Unió egyik alapítója, központi pillére, amely megtestesíti és szimbolizálja mindazokat az értékeket, amelyeken az európai integráció alapszik. Az Európai Bizottság nem vesz részt a francia elnökválasztási kampányban, de mindent megtesz az európai értékek megőrzéséért – tette hozzá.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Le Pen máris megkezdte Macron-ellenes kampányát

Macron győzelme a gazdaságnak és a pénzpiacoknak is kedvez

Jean-Claude Juncker vasárnap este gratulált a francia elnökválasztás első fordulójában elért eredményéhez Emmanuel Macron centrista jelöltnek.

Az interneten közzétett rövid üzenetben Juncker minden jót kívánt Macronnak az elnökválasztás második, május 7-ei fordulójára, amelyben Marine Le Pennel, a radikális jobboldali Nemzeti Front jelöltjével kell majd megmérkőznie.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »