Szép profitot termelnek idén a Hasbro játékai

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a Hasbro amerikai játékgyártó első  negyedéves profitja és forgalma, részben a videojátékok iránti keresletnövekedés hatására.

A vállalat hétfőn közzétett gyorsjelentése szerint az adózott eredmény 68,6 millió dollárra, részvényenként 54 centre emelkedett a március végével záródott negyedévben az egy évvel korábbi 48,8 millió dollárról, részvényarányosan 38 centről.

Az egyszeri tételeket nem számítva az egy részvényre jutó nyereség 43 centet tett ki, ami meghaladta az elemzők által várt 38 centet. A negyedéves bevétel 2,2 százalékkal 849,7 millió dollárra nőtt, szintén nagyobb lett a szakértői várakozások átlagában szereplő 822,1 millió dollárnál.

Múlt héten a konkurens Mattel tette közzé számait, ők viszont 113 millió dolláros veszteségről számoltak be, ugyanis mind a Barbie babák, mind a babajátékok forgalma erősen visszaesett, a cég összességében 15 százalékos bevételcsökkenést szenvedett el.

A Hasbro játékai között találhatjuk többek között az olyan márkákat, mint a Transformers, a Monopoly, a Disney Frozen vagy a My Little Pony.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »