A kínai piac húzza a német prémium autómárkák értékesítését

Jelentősen növelték eladásaikat az első negyedévben a német prémium autómárkák elsősorban a kínai piaci sikereknek köszönhetően.

A Daimler az idén január-márciusban 516 ezer Mercedes-Benz márkájú autót értékesített, 16 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A BMW AG a BMW márkából 5,2 százalékkal növelte eladásait 503 ezerre. A Volkswagen AG Porsche márkája az első negyedévben hét százalékkal több, 59,7 ezer autót adott el, ami a cég történetében értékesítési rekord.

A Volkswagen AG VW márkájából viszont 1,3 százalékkal kevesebb kelt el az idei első negyedévben, mint tavaly annak ellenére is, hogy márciusban már 2,5 százalék volt a növekedés. A Volkswagen AG Audi márkája csütörtökön teszi közzé eladási adatait.

A német autógyárak elsősorban kínai értékesítési sikereiknek köszönhetik első negyedévi eladásaik növekedését. A Daimler 40 százalékkal több, 145 ezer autót adott el Kínában, első alkalommal többet, mint a BMW. A BMW kínai eladásai 12,4 százalékkal 143 ezerre emelkedtek az első negyedévben. A Porsche 10 százalékkal több, 18,1 ezer autót adott el Kínában az első negyedévben.

A Daimlernél az eladások növekedése mellett az eredmény is jelentősen javult az első negyedévben, az adó- és kamatfizetés előtti (EBIT) eredmény az egy évvel korábbinak közel duplájára, 4,01 milliárd euróra emelkedett, bár jórészt egyszeri tételek hatásának köszönhetően. Az idén 690 millió euró ingatlaneladásból származó bevétel emelte meg az eredményt, a tavalyi bázisértéket pedig egyszeri tétel csökkentette.

A Daimler személygépkocsi üzletágának működési eredménye hatvan százalékkal 2,23 milliárd euróra emelkedett az első negyedévben. A tavalyi bázisértéket új modellekre való átállás költségei csökkentették.

Forrás: MTI/dpa/APA

Felkapott hírek

Friss hírek

epa06307554 A handout photo made available by Dalai Nohra  shows Lebanese Prime Minister Saad Hariri speaks During a conference under slogan Together against piracy' in Beirut, Lebanon, 03 November 2017 (Issued 04 November 2017). Hariri announced on 04 Novermber 2017 that he resigns from the Prime Minister's office. According to media reports, Hariri said that the current political climate reminds him with the time before the assassination of his father, former Lebanese Prime Minister Rafic Hariri, and he also mentioned Iran's influence in his country, and the region. Hariri came into office for his second term on 18 December 2017.  EPA/DALATI NOHRA HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Egyelőre tisztségében marad a libanoni kormányfő

A hazájába két és fél hetes távollét után visszatérő Szaad Haríri libanoni miniszterelnök a tévében közvetített nyilatkozatában elmondta, benyújtotta hivatalos lemondását Michel Aun köztársasági elnöknek, aki nyomatékosan javasolta, várjon vele, engedjen teret a lemondás okairól és politikai hátteréről folytatandó párbeszédnek. Hozzátette, hogy elfogadja az elnök javaslatát.

Read More »