A Verizon kevesebbért ugyan, de még mindig megvenné a Yahoo-t

A Verizon Communications közel van hozzá, hogy megkösse az üzletet a Yahoo felvásárlásáról, igaz, mintegy 250-350 millió dollárral kisebb összegért. Az eredeti megállapodás 4,83 milliárd dollárról szólt volna.

A csökkentett összeg a Yahoo-t ért két sikeres hackertámadásnak köszönhető, melyek során összesen másfél milliárd felhasználó adatait lopták el. Az e-mail szolgáltató bejelentése szerint mindkét esetben neveket, e-mail címeket, telefonszámokat, születési adatokat szivárogtathattak ki az őket ért kibertámadások során, de a védett jelszavak, bankkártya-adatok és bankszámla-információk titkossága nem forog veszélyben.

A 2013-ban, illetve 2014-ben történt rendkívül súlyos adatkiszivárgások éppen a küszöbön lévő felvásárlás miatt kerültek középpontba. A Verizon ezen információk birtokában októberben még úgy nyilatkozott, hogy felülvizsgálják az új fejlemények hatását, mielőtt levonnák a végső következtetéseket és döntést hoznának az üzletet illetően.

A Yahoo szóvivője elmondta a Reuters-nek, hogy a cég folyamatosan tájékoztatta a Verizont az aktuális vizsgálatokról, és bíznak abban, hogy a „kellemetlen incidensek” nem befolyásolják a függőben lévő tárgyalásokat a két vállalat között.

A Verizon még 2015-ben vette meg az AOL (American Online) szolgáltatót és a mostani Yahoo ügylet valószínűleg hasonló előnyöket biztosít majd számára: több felhasználóhoz tudja eljuttatni a Verizon’s Digital Media Services nevű hirdetési platformot.

Mivel egyre több felhasználó használja a mobilt internetes böngészésre, a Yahoo / Verizon partnerség hasznos lehet mind a két vállalatnak új hirdetési lehetőségek bevezetésére és egy nagyobb fogyasztói kör eléréséhez.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters / Kitekintő

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »