A Verizon kevesebbért ugyan, de még mindig megvenné a Yahoo-t

A Verizon Communications közel van hozzá, hogy megkösse az üzletet a Yahoo felvásárlásáról, igaz, mintegy 250-350 millió dollárral kisebb összegért. Az eredeti megállapodás 4,83 milliárd dollárról szólt volna.

A csökkentett összeg a Yahoo-t ért két sikeres hackertámadásnak köszönhető, melyek során összesen másfél milliárd felhasználó adatait lopták el. Az e-mail szolgáltató bejelentése szerint mindkét esetben neveket, e-mail címeket, telefonszámokat, születési adatokat szivárogtathattak ki az őket ért kibertámadások során, de a védett jelszavak, bankkártya-adatok és bankszámla-információk titkossága nem forog veszélyben.

A 2013-ban, illetve 2014-ben történt rendkívül súlyos adatkiszivárgások éppen a küszöbön lévő felvásárlás miatt kerültek középpontba. A Verizon ezen információk birtokában októberben még úgy nyilatkozott, hogy felülvizsgálják az új fejlemények hatását, mielőtt levonnák a végső következtetéseket és döntést hoznának az üzletet illetően.

A Yahoo szóvivője elmondta a Reuters-nek, hogy a cég folyamatosan tájékoztatta a Verizont az aktuális vizsgálatokról, és bíznak abban, hogy a “kellemetlen incidensek” nem befolyásolják a függőben lévő tárgyalásokat a két vállalat között.

A Verizon még 2015-ben vette meg az AOL (American Online) szolgáltatót és a mostani Yahoo ügylet valószínűleg hasonló előnyöket biztosít majd számára: több felhasználóhoz tudja eljuttatni a Verizon’s Digital Media Services nevű hirdetési platformot.

Mivel egyre több felhasználó használja a mobilt internetes böngészésre, a Yahoo / Verizon partnerség hasznos lehet mind a két vállalatnak új hirdetési lehetőségek bevezetésére és egy nagyobb fogyasztói kör eléréséhez.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters / Kitekintő

Felkapott hírek

Friss hírek

epa06307554 A handout photo made available by Dalai Nohra  shows Lebanese Prime Minister Saad Hariri speaks During a conference under slogan Together against piracy' in Beirut, Lebanon, 03 November 2017 (Issued 04 November 2017). Hariri announced on 04 Novermber 2017 that he resigns from the Prime Minister's office. According to media reports, Hariri said that the current political climate reminds him with the time before the assassination of his father, former Lebanese Prime Minister Rafic Hariri, and he also mentioned Iran's influence in his country, and the region. Hariri came into office for his second term on 18 December 2017.  EPA/DALATI NOHRA HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Egyelőre tisztségében marad a libanoni kormányfő

A hazájába két és fél hetes távollét után visszatérő Szaad Haríri libanoni miniszterelnök a tévében közvetített nyilatkozatában elmondta, benyújtotta hivatalos lemondását Michel Aun köztársasági elnöknek, aki nyomatékosan javasolta, várjon vele, engedjen teret a lemondás okairól és politikai hátteréről folytatandó párbeszédnek. Hozzátette, hogy elfogadja az elnök javaslatát.

Read More »