Vége a Yahoo-nak

A hétfői bejelentés szerint a Verizon Communications Inc. nemsokára felvásárolja a Yahoo Inc. vállalatot 4,83 milliárd dollárért. Az ár sokatmondó azok után, hogy a cég az internet-boom idején 125 milliárd dolláros piaci értéken forgott.

Az üzlet véget vethet a Yahoo hónapok óta tartó bizonytalan jövőjének, miután februárban a vállalat bejelentette, hogy felülvizsgálják a stratégiai alternatívákat.

A tranzakció fellendítené a Verizon AOL internet üzletágát azáltal, hogy hozzáférést biztosítana a Yahoo néhány ingatlanához, valamint technológiai eszközeihez, messengerhez, e-mailekhez.

  • Az AOL telekommunikációs szolgáltatóról
Regionális irodái vannak a világ számos városában, messze a legsikeresebb hálózatos szolgáltatással, több mint 32 millió ügyféllel szerte a világban (USA-ban, Kanadában, Németországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Brazíliában, Argentínában, és Japánban). 2005 elején az AOL Hongkongban beszüntette a szolgáltatását.

Sok amerikai számára a kilencvenes évek közepén az AOL volt maga az internet, de az internethez való szabad hozzáférés terjedésével csökkent az AOL részesedése a piacon, hátrahagyva a kérdést: hogyan tovább.

2000-ben az AOL és a Time Warner bejelentették egyesülésüket, ezt a Federal Trade Commission 2001. január 11-én hagyta jóvá. 2009. május 28-án a Time Warner közölte, hogy az AOL leválik a cégcsoportról és egy független, a tőzsdére bevezetendő társaságként folytatja tovább.

2015 május 12-én a Verizon felvásárolta az AOL-t 4,4 milliárd dollárért. Az akvizíció 2015 június 23-án ért véget.

Az értékesítés nem tartalmazza a Yahoo készpénzét, a részesedését az Alibaba Group Holding Inc és Yahoo Japan vállalatokban, illetve megtartja a Yahoo noncore szabadalmakat, az úgynevezett Excalibur portfóliót. Ezek a vagyontárgyak továbbra is a Yahoo tulajdonát képezik majd, aki a tranzakció végén nevet vált és egy regisztrált, nyilvánosan működő befektetési társaság lesz.

Forrás: Marketwatch/Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »