A BYD elektromos autóival próbál betörni az amerikai piacra

A BYD kínai autógyártó 2-3 éven belül elektromos személyautók eladását tervezi az Egyesült Államokban, mondta a vállalat egyik vezetője. Így az első helyre kerülne azon kínai gyártók között, melyek Amerikában adnak el.

A BYD – melyet a Warren Buffett érdekeltségébe tartozó Berkshire Hathaway befektetési vállalat támogat – elektromos és plug-in hibrid járművek gyártására specializálódott. Jelenleg a cég amerikai jelenléte buszok gyártására és olyan flotta járművek értékesítésére korlátozódik, mint például a taxik.

A kínai kormány 2015 óta horribilis állami pénzeket fektet a hazai elektromos autók gyártásába. A Reuters által idézett adatok szerint 2016-ban november végéig 402 ezer elektromos és hibrid autót adtak el az országban, 60 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ez meghaladja az összes többi ország együttes teljesítményét. Eközben az amerikaiak lemaradtak.

Li Yunfei, a BYD brandingért és PR-ért felelős igazgatója elmondta, hogy a vállalat tervei – miszerint be akarnak törni az amerikai piacra – még nem körvonalazódtak teljesen, mivel az Egyesült Államok piacára történő belépés egy igen bonyolult folyamat.

Korábban több kínai autógyártó is pórul járt ezen a téren. A BYD is próbálkozott: már 2010-ben el akarták kezdeni az értékesítést az USA-ban, ám ez mindeddig nem sikerült.

Forrás: Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »