Nem kell elsietni a döntést az EKB eszközvásárlási programjáról

Az Európai Központi Bank eszközvásárlási programjáról hozott döntéseket nem muszáj csak a december 8-ára tervezett találkozóra korlátozni – mondta Francois Villeroy de Galhau EKB-döntéshozó egy csütörtöki interjúban.

Az EKB tavaly márciusban indította el kötvényvásárlási programját. Az eredetileg másfél évre tervezett program futamidejét decemberben további minimum hat hónappal hosszabbította meg a kormányzótanács, a 60 milliárd eurós keretösszeget pedig idén áprilisi hatállyal emelte 80 milliárd euróra.

A decemberi találkozón többek között azt vitatják meg, hogy kiterjesszék-e ezt a 80 milliárd eurós havi kötvényvásárlást, és ha igen, azt hogyan tegyék. Számos gazdasági szakértő arra számít, hogy az euróövezeti jegybank a 2017 márciusára bejelentett határidőn túl is folytatni fogja milliárdos programját.

„Ami a március utáni időszakot illetni, számba fogjuk venni a fejlődést és ennek megfelelően, gyakorlatiasan fogunk döntést hozni a további teendőkről. Erre egyébként már elég sok megbeszélés van betervezve” – mondta Villeroy.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Phenjan, 2018. április 10.
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) a párt központi bizottsága politikai bizottságának ülésén Phenjanban 2018. április 9-én. (MTI/EPA/KCNA)

Kim Dzsong Un egy nagy kérdőjel az USA számára

Az amerikai hírszerzési szakértők gőzerővel próbálják felvázolni Kim Dzsong Un személyiségét, hogy Donald Trump elnök tudja, tulajdonképpen kivel készül tárgyalóasztalhoz ülni. Az elemzők azonban óriási kihívással szembesülnek, ugyanis a titokzatos észak-koreai diktátorról nagyon kevesen tudnak bármi érdemlegeset.

Read More »