Belebukott a csalási botrányba a Wells Fargo vezére

Lemondott szerdán John Stumpf, az egyik legnagyobb amerikai lakossági bank, a Wells Fargo elnök-vezérigazgatója, a pénzintézet hetek óta húzódó csalási botránya miatt.

A San Franciscó-i székhelyű bankról szeptember végén került nyilvánosságra: sorozatos csalást követett el, hogy azt mondhassa részvényeseinek, hogy termékei és szolgáltatásai egyre növekvő keresletnek örvendenek. Ennek elhitetése érdekében a bank az ügyfelei tudta és beleegyezése nélkül, illegálisan számlákat nyitott, nemegyszer még olyan ügyfelek nevére is, akik pedig nem is tartoztak a kliensei közé, csakhogy tartani tudják a tervszámokat.

A csalássorozatot szeptember eleje óta vizsgálták az illetékesek, s közben a botrány miatt zuhant a bank tőkepiaci értéke, így elveszítette a legnagyobb amerikai bank címét is a JPMorgan Chase javára. A cég 5300 alkalmazottjától vált meg, szeptemberben pedig visszatartotta John Stumpf sok millió dolláros célprémiumát, mely egy 41 millió dollár értékű részvénycsomag lett volna. Távozásakor a 63 éves Stumpf közleményt adott ki, amelyben kijelenti: „Úgy döntöttem, hogy a társaság érdekében félreállok”.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »