Lekapcsolták a megmaradt kartell kulcsembereit

Mexikó lakosságát drogkartellek tartják rettegésben. A területekért véres harcokat vívnak, konfliktusaiknak több ezer civil esik áldozatul évente, így az állam nemzeti prioritásként kezeli a bűnszövetkezetek felszámolásának kérdését.

A célkitűzés fontosságát jelzi, hogy két hónappal ezelőtt letartóztatták a hírhedt mexikói drogkartell, a La Família legfőbb vezetőjét – José de Jesus Mendez Vargast -, most pedig tovább folytatódik a megmaradt kartell felszámolása. A szövetségi rendőrség (PF) ezúttal Mendez Vargas utódját, Martín Rosales Magańat fogta el három bűntársával együtt. 

Az akciót a Mexikó állambeli Tejupilco és Luvianos közelében hajtották végre. Ezt követően hivatalosan is felfedték a gyanúsítottak kilétét.

A terv az USA biztonsági szolgálatától érkező információk nélkül nem valósult volna meg. Martín Rosales Magańat a fennmaradó „La Família” bűnszövetkezet vezetésével vádolják. A továbbiakban három bűnsegédjével együtt: José Chávez Morenoval, Jaime Ulises Fernández Alarcónnal és Santiago Geovany Equihua Peńalozaval a szövetségi ügyészség előtt felel majd tetteiért.

Vandlik Mária

Friss hírek