Nyáron is elvégeztethető a lézeres szemműtét! (x)

Vannak olyan emberek, akik bár tudják, hogy meg kell hozniuk egy döntést az egészségük érdekében, inkább csak halogatják a dolgot, és hol erre fogják, hol arra a csúszást. Sajnos így van ez a lézeres látásjavítással kapcsolatban is, pedig nem érdemes aggódni, a legtöbb kifogás tényleg csak kifogás. A nyári szezonban a leggyakoribb “ellenérv” az, hogy “dehát nyár van, erősen tűz a nap”, amely valójában inkább előny, mint hátrány. Hogy miért? Már mondjuk is!

Képzeljük el az alábbi helyzetet. 

Nyár van, forróság, a családdal és a barátainkkal ülünk a Balaton partján, mindenki készülődik a vízbe, mármint rajtunk kívül, mert tudjuk, hogy a kontaktlencsénken minden tóban lévő baktérium megtelepedne, a szemüvegünket biztosan elveszítenénk a vízben, ezek nélkül viszont nem sokat látunk. Ebben a helyzetben – persze utólag – nagyon sokan gondolnak arra, hogy kár volt halogatni, már el kellett volna végeztetni a lézeres szemműtétet, és akkor nem lenne semmi gond, mehetne a móka.

Természetesen a lézeres kezelés utáni időszakban, hozzávetőleg hat hétig, érdemes kerülni a vízi kalandokat, viszont egy jól időzített szemműtéttel pont lejár a korlátozás a családi nyaralásig. Szóval valójában minden csak szervezés kérdése.

Egy másik szemszögből nézve a nyári lézeres szemműtét még praktikusabb is, mint a többi évszakban, hisz a kezelés típusától függően ajánlott 2-6 hónapig megfelelő UV-védelemmel ellátott napszemüveget viselni, ha kimegyünk a házból. Lássuk be, télen sokan néznének ránk furcsán emiatt, de nyáron senkinek sem tűnne fel.

Fontos, hogy ha nyárra időzítjük a lézeres szemműtétet, akkor a kontrollvizsgálatokra se szervezzünk rá semmit. A modernebb, VISUMAX kezelések esetében csak a műtétet követő első és hetedik napon végeznek kontrollt, utána pedig elég az első, a második és a hatodik hónapban elvégezni egy-egy ellenőrzést. 

Amikor lézeres látásjavítást tervezünk, motivációként érdemes átgondolni, mennyivel jobb lesz az életünk szemüveg és kontaktlencse nélkül, elképesztő látásélességgel. Például a céges meetingen nem kell majd a főnök orra elé ülni, hogy lássuk a kivetítőt, nem kerülünk kínos helyzetbe az utcán, mert nem ismertük fel távolról egy ismerősünket és az okostelefonon sem kell majd percekig olvasnunk egy-egy üzenetet, mire kibetűzzük, mi is van odaírva. Ha ezekre gondolunk, máris könnyebb erőt venni magunkon és bejelentkezni például a Focus Medicalhoz egy alkalmassági vizsgálatra, nem?

Aki jövő nyáron – vagy akár idén nyár végére – már biztosan élesen szeretné látni a világot és felhőtlenül élvezni a nyár nyújtotta örömöket, az látogasson el a focusmed.hu-ra és ismerje meg a legmodernebb lézeres szemkezeléseket!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek