Miért éri meg nyelvkönyvekre költeni? (x)

Bár az emberek pénzügyi helyzete manapság kevés úgymond felesleges dolog megvételét teszi lehetővé, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy Gárdonyi Géza gondolatai lebegjenek a szemünk előtt: a könyvekre költött pénz elsőre úgy tűnik, ablakon kidobott pénz, holott pont olyanok, mint a vetőmag.

Arra sem sajnálunk költeni, hiszen jó eséllyel zöldség vagy gyümölcs lesz belőle, amiből aztán táplálékot tudunk magunkhoz venni. Nos, a könyvekkel sem más a helyzet – csak mindezt szellemi síkon tesszük meg. Az állítás pedig kiváltképp igaz nyelvkönyvek esetén, így bátran nézelődj az Oxford Corner Könyvesbolt francia nyelvkönyvei között!

Miért épp a francia?

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy vajon ki tanul franciául, és úgy egyáltalán miért éri meg? Ugyan idehaza az orosz nyelv helyét a német vette át az iskolarendszerű oktatásban, majd aztán felzárkózott mellé, sőt be is előzte az angol nyelv, a francia valahogy mégis mostohának, úgymond ritkább nyelvnek számított. Tanárt és nyelvtanfolyamot is nehezebben lehet(ett) ezen a nyelven találni, így nem csoda, ha a legtöbb tanulni vágyó a tankönyvek, könyvek felé fordult.

Szerencsére egyre nagyobb a választék, így azok sem maradnak anyag nélkül, akik ezt a nyelvet választják.

www.oxfordcorner.hu

Meg persze munka nélkül sem, ha sikerül megfelelő szinten elsajátítani ezt a dallamos, ám korántsem egyszerű nyelvet. Bár itthon ez nem látszik, de a francia a második legtöbbet tanult nyelv a világon. Talán nem véletlenül, hiszen ez a nyelv a harmadik leginkább használt nyelv az üzleti élet világában.

És egyáltalán milyen könyveket érdemes venni egy nyelvkönyvboltban?

A jó hír az, hogy hatalmas választék áll a rendelkezésünkre, ami korábban sajnos nem így volt.

Ellenben az már a múlt, úgyhogy most ezek közül a könyvek közül választhatsz:

  • Kurzuskönyveket válassz azért, hogy megadja a nyelvi előmeneteled irányát, hogy lásd, hova kell eljutni a tanulás végéig.
  • A szótárak hatékonyan támogatják a szótanulást, illetve nyelvvizsgán is sok esetben kapóra jönnek.
  • A szakmai könyvek, illetve a nyelvtant magyarázó és gyakoroltató könyvek különleges igényeket fednek le.
  • A vizsgakönyvek a nyelvvizsgára segítenek felkészülni, míg a különféle segédanyagok a hatékony tanulást hivatottak elősegíteni.
  • Eleinte a könnyített olvasmányok, majd később a célnyelven íródott szépirodalom lesz az, ami némi kikapcsolódást fog nyújtani a klasszikus értelemben vett nyelvtanulás közepette. Ráadásul ahogy emelkedik a tudás szintje, úgy válik egyre élvezetesebbé az olvasás, és egy idő után már csak azt veszed észre, hogy szeretsz francia könyveket olvasni.

Tanulj minden nap!

A nyelvtanulás sikeressége nem a tanult órák mennyiségén, sokkal inkább a rendszeressségén múlik. Magyarán arra kell ügyelni, hogy minden nap tanulj egy keveset, minden nap foglalkozz a tanult nyelveddel, és annak hamarosan érezhető hatása lesz. Mindebben pedig kiváló segítséget fognak nyújtani az Oxford Corner Könyvesbolt francia nyelvkönyvei, így hát ne késlekedj sokat a megfelelő kiadványok beszerzésével.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek