Gyógymasszázs árak Budapesten – Ilyen díjakra számíthatsz a fővárosban (x)

A gyógymasszázs sokak számára jelenthet végső megoldást a fájdalmaik megszüntetésére. Más kérdés, hogy vajon ki engedheti meg magának a több alkalomból álló kezelést, ami gyakran 6, de akár 12 hétig is eltarthat.

 

A jó hír az, hogy vannak olyan klinikák, ahol a gyógytorna és a gyógymasszázs egy árban van, így szinte bárki megengedheti magának ezeket a módszereket. Fontos megemlíteni, hogy egyes betegségek esetén a gyógymasszázs nem járható út, cukorbetegeknek, magas vérnyomással élőknek sajnos más megoldást kell találniuk.

De mire számíthat az, aki gyógymasszázsra vállalkozik? Milyen árakon dolgoznak a masszőrök a fővárosban és környékén.

Mi a gyógymasszázs?

Mindenekelőtt tekintsük át, hogy mi a gyógymasszázs, milyen típusai vannak és kinek lehet jó választás. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a legtöbbeket az érdekel, hogy mennyibe kerül a szolgáltatás. A gyógymasszázs árakról a Gyógytornászom weboldalán is tájékozódhatsz bővebben, de természetesen a későbbiekben kitérünk arra, hogy milyen költségei vannak ennek a kezelési módnak.

A gyógymasszázs olyan speciális fogásokból álló fizioterápia, amelyet orvosi utasításra végeznek el. Gyakran alkalmazzák a gyógytorna kiegészítő terápiájaként, hiszen sokféle pozitív hatása ismert, az előnyeit pedig talán senkinek sem kell bemutatni. Az egyik legősibb terápiás eljárásról van szó, amelynek célja a fájdalom enyhítése, az izmok és ízületek helyreállítása, a vérkeringés javítása.

A gyógymasszázs fajtái

Meg kell említenünk, hogy a gyógymasszázs egy gyűjtőfogalom, több ágazata van, mint a svédmasszázs, a szegment masszázs, a kötőszöveti masszázs, valamint a csonthártya kezelés és a nyirokmasszázs. Míg a svédmasszázs főleg az izom és az ízületi panaszok esetén lehet hatásos módszer, addig a szegment masszázs inkább meghatározott, szervi vagy testtáji probléma esetén alkalmazandó. Itt az adott problémás terület adott szegmentjét kezelik.

Ha a kötőszöveti masszázst nézzük, akkor itt egyértelműen a kötőszövet kezelésén van a hangsúly. Hatással van az érintett terület anyagcseréjére, illetve pozitívan befolyásolja a belső szervek működését. A nyirokmasszázs szintén egy adott területre, a nyirokkeringésre van hatással, amivel hatékonyan csökkenthető az ödéma, a vizenyő.

A csonthártya kezelés már egy kicsit más, hiszen itt a csonton alkalmazott masszázsforma van hangsúlyban, ami sajnos sok esetben fájdalmas lehet. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ne lenne hatásos, hiszen a tünetmentességért sokszor meg kell szenvedni.

Milyen panaszok esetén segíthet?

A gyógymasszázs több esetben is alkalmazható módszer lehet, akár elő-, akár utókezelésként használjuk. Olyan problémák kezelésére alkalmas, mint a krónikus vénás betegségek, egyes ortopédiai betegségek krónikus szakasza, reumás elváltozások, idegrendszeri panaszok, valamint hát- és nyakfájdalom. Emellett jó választás lehet hosszantartó ágynyugalom esetén, amikor a páciens nem mozoghat, esetleg túl feszesek az izmai és nem jó a keringése.

A gyógymasszázs árai Budapesten

Mivel a fővárosban és annak környékén nagyon sok ember irodai munkát végez, keveset mozog, nem rendszeresen sportol, így itt gyakrabban van szükség szakmai segítségre. A rendelőkbe bejutni sokszor nem egyszerű, a Gyógytornászom klinikái esetében ez nem lehet probléma. A 45 perces kezelést a legújabb, Oktogoni rendelőben is igénybe lehet venni, ugyanúgy, ahogy a gyógytornát és a manuálterápiát.

A kezelés előtt természetesen szükség lesz egy állapotfelmérésre, ahol a teljes testet átvizsgálják, mozgástesztet végeznek, felderítik a panasz okát, majd személyre szabott terápiás tervet állítanak össze. Az 50 perces állapotfelmérés az oktogoni rendelőben most akciós áron, 14.500 Ft-ért vehető igénybe, így érdemes még most időpontot foglalni, amivel több ezer forintot tudunk megspórolni. Ezt követően jöhet a 45 perces gyógymasszázs, ami most új szolgáltatásként szintén rendkívül kedvező áron, 12.000 Ft-ért vehető igénybe.

A fájdalom nem várhat, minél előbb orvoshoz fordulunk vele, annál előbb megszüntethetőek a tünetek, gyorsabb és persze olcsóbb lesz a gyógyulás.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek