A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

A Peroni sört a Birra Peroni S.R.L. gyártja, a márka Giovanni Peroni nevéhez fűződik. A cég 2003-ig maradt a Peroni család tulajdonában, 2016 óta a japán Asahi tulajdonában van, a három gyár Rómában, Padovában és Bariban található. Ez a jellegzetes olasz sör ugyanúgy készül, ahogy 1963-ban Carlo Peroni, Giovanni Peroni unokaöccse megalkotta. 

Kukorica, árpa, maláta és víz

Carlo Peroni 1963-ban alkotta meg az eredeti receptet, és ekkor hozták létre a Peroni Nastro Azzurro márkát. A Peroni kukorica, árpa, maláta és víz felhasználásával készül. Természetesen a cég a lehető legjobb alapanyagokat használja fel a gyártáshoz, valószínűleg ez is hozzájárul a sikeréhez.

Ezért kizárólag Nostrano Dell’ Isoila kukoricát használnak, amely egyedi ízt ad a sörnek. A tavaszi árpa adja az elegáns, könnyed ízvilágot, a kétféle prémiumminőségű komló pedig a keserűséget és aromát. Természetesen a gyártás során használt víz szintén a legmagasabb minőséget képviseli. A sörfőző mesterek a vizet is minden egyes nap megkóstolják, hogy ellenőrizzék a minőségét.

A Peroni kínálata

A Birra Peroni S.R.L. számos sörmárkát gyárt, a fő márkája a Nastro Azzurro és a Peroni. Utóbbi az egyik legkelendőbb sör Olaszországban. Jellemzően árpamalátából, kukoricából, komlópelletből és komlókivonatból készül, alkoholtartalma 4,7%. Magyarországon nem forgalmazzák, nálunk a Peroni Nastro Azzurro található meg a boltokban és a vendéglátóhelyeken, valamint az italwebáruházakban, például az Italkereso oldalán.

A Peroni Nastro Azzurro az olaszok egyik kedvenc világos söre. 1963-ban alkották meg, és azóta ugyanazzal a repcetúrával készül. Ezt a különleges nedűt kifinomult ízvilág jellemzi, lecsengése tiszta és kellemesen zamatos, az alkoholtartalma 5,1%. Alkoholmentes változatban is kapható, minden sörkedvelőnek érdemes megkóstolnia.

A Peroni élmény

Rómában járva érdemes meglátogatni a Birra Peroni sörfőzdét és a hozzá tartozó múzeumot. A gyárlátogatás során meg lehet kóstolni a híres Peroni sört alkoholos vagy mentes formában egyaránt. Természetesen nem kell egészen Rómáig menni a Peroni Nastro Azzurro sörök megkóstolásához. Hazánkban a Dreher Zrt. forgalmazza, vendéglátóhelyeken is megtalálható, de online italwebáruházakból is beszerezhető. Olaszország egyik legismertebb sörkülönlegessége megrendelhető az Italkereso kínálatából.

A sör az egyik legnépszerűbb alkoholos ital a világon, folyékony aranynak is nevezik. Télen és nyáron is előszeretettel fogyasztják. Sörfogyasztóként érdemes minél több márkát megkóstolni, mivel a nagy brandek tartogatnak meglepetéseket, évről évre új ízekkel jelennek meg.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »