Hogyan válasszunk kutyánknak etető- és itatótálat? (x)

Amikor egy kutya érkezik a házhoz, számtalan fontos és kevésbé fontos eszközt kell megvenni, azonban az etető- és itatótálnak az elsők között kell lennie. Ezek ugyanis már az első perctől kezdve szükségesek lesznek, azonban nem mindegy, hogy milyet választunk. Az üzletek kínálatában számtalan változatot találhatunk, cikkünkben segítünk, hogy a kutyusnak a legmegfelelőbbet tudd kiválasztani.

Nézzük a méreteket!

A TopDogMarket etető- és itatótáljai között biztosan meg fogod találni azt, ami a kedvenced számára ideális választás lesz. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb az állat, annál nagyobb méretű tálat kell neki vásárolni. Ez azért is fontos, mert egy nagytestű kutya sok vizet fog inni, és egy kisebb tálból nagyon hamar kifogyna a folyadék. 

Az etetéskor is erre kell gondolni, hogy kényelmesen beleférjen a feje és az orra. Fordítva sem szerencsés a helyzet, mivel egy kistestű kutyának kevés ételt kell adni, ami egy nagy tálban teljesen elveszne, és csak tologatná benne egyik oldalról a másikra.

A tálak anyaga

A piacon a leggyakoribb a fém-, a műanyag-, a szilikon- és a kerámiatányér. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei, sőt, ezeken belül is vannak különféle kialakítások és megoldások. Elérhetők olyan tálak, melyek alján gumiréteg található, ez pedig megakadályozza azt, hogy az evés során a blöki eltolja a tálat. A kerámiának az előnye pedig a súlya, ezeket nem tudja kiborítani a kutya, akkor sem, ha még kölyök és játékos. Ha a tál alja kifelé szélesedik, ez is megakadályozza a borulást.

A tálak kialakítása

Beszerezhetünk klasszikus egyterű tálat, de találhatunk duplát, sőt, speciális alakút is. A kölykök esetében nagyon praktikus, ha a tál közepén kiemelkedés található, ezáltal nem fognak tudni belelépni a kicsik, és nem borogatják fel. 

Az evéslassító lényege az, hogy különféle akadályok találhatóak benne, így evés során ezeket a kutya szájának ki kell kerülnie, így nehezebben fogja tudni elfogyasztani a tápját. Azoknak a kutyáknak, akik hajlamosak gyorsan befalni a vacsorát – emiatt teleeszik magukat levegővel, és akár ki is hányhatják azt – célszerű ilyet vásárolni.

Az állványos változat nagytestű kutyáknál kötelező darab!

A nagytestű kutyáknak mindenképpen magasra kell emelni az edényüket, mivel ellenkező esetben mélyre kell hajolniuk, így a nyakuknál felfelé kell haladnia az ételnek és a víznek. Ez nem egészséges, ezért vásárolj számára állítható állványos tálakat.

Gondolj az utazásra is!

A hordozható itatók segítségével túrázás vagy autós utazás során is bármikor meg tudod itatni kedvencedet. Egyes változatokba bele is tudod tenni a vizet, szétnyitva pedig egy kis tálba öntheted ki, az összecsukható szilikonedények pedig praktikusak és helytakarékosak. 

Egy új sláger: a nyalogató tányér

Ezek a szilikontálak remekül lefoglalják a kutyát, csak kenj bele pástétomot, nedves eledelt, majd nyomkodj bele száraztápot, és hagyd, hadd nyalogassa ki a kis résekből az utolsó morzsákat is!

Az egyszerű tálak mellett automata itatótálakat és ivókutat és találhatsz, amelyek mindig friss vízzel várják kedvencedet.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »