Kaland és kihívás a szabadulószobában (x)

Manapság a szabadulószobák rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek. Családok és baráti társaságok egyaránt előszeretettel teszik próbára magukat a legkülönfélébb tematikájú szabadulószobákban.

Ha úgy véled, hogy még a legfurmányosabb feladatok sem fognának ki rajtad, akkor érdemes tesztelni magad. Ehhez csak pár barátra, kollégára vagy családtagra, és egy jó adag lelkesedésre van szükséged. A Meglepkék.hu szabadulószobás élményei kicsik és nagyok számára egyaránt különleges programot kínálnak.

A szabadulószoba lényege

Ahogy a megnevezés is mutatja, a cél a szabadulás. Ez azonban közel sem olyan egyszerű, mint hangzik, hiszen fondorlatos feladatokat kell megoldanotok, hogy szó szerint közelebb kerüljetek a megoldás kulcsához. Ha kalandra és izgalomra vágytok, akkor kapcsolódjatok ki egy órára, és próbáljátok ki, mennyire vagytok találékonyak. Az izgalmat elsősorban az adja, hogy mindössze egy órátok van a szabadulásra.

Minden szobából egy adott tematika mentén juthattok ki, és mindegyik rendelkezik valamilyen történettel. Gyakran elevenednek meg filmbéli események és helyszínek. Az egyik legkedveltebb tematika a Fűrész című film. A legtöbb program felnőtteknek szól, de vannak kifejezetten gyerekek számára kifejlesztett típusok is, így a kicsik is átélhetik a szabadulás izgalmát.

Csapatépítő programnak sem utolsó

Nagyon nehéz olyan csapatépítő programot találni, melyen mindenki szívesen vesz részt, és minden tag egyaránt élvezi az eseményeket. A kijutós szobákban azok a csapatok sikeresek, akik össze tudnak fogni a közös cél érdekében, és hatékony egységként működnek együtt. Természetesen a kommunikáció elengedhetetlen a felek között.

A siker a részletekben rejlik

Minden információt, apróságot alaposan meg kell vizsgálni, hogy végül elérjétek a célotokat. A legjobb, ha elosztjátok a feladatokat, és megosztjátok egymással az apró részleteket, hiszen bár tény, hogy a zseni egyedül is boldogul, azonban nem szabad elfelejteni, hogy nagyon kevés idő áll rendelkezésre, ezért fontos, hogy megtaláljátok az egyensúlyt, és mindenki feladathoz jusson.

A szabadulószobákban nagyon igaz az ismert mondás, miszerint többet ésszel, mint erővel. Ha valami nem nyílik egyszerűen, akkor felesleges feszegetni, rángatni, valószínűleg valamilyen feladatot kell megoldani ahhoz, hogy ki lehessen nyitni. Ha teljes a tanácstalanság, akkor sem kell kétségbeesni, hiszen a játékmester okos rávezetéssel el tudja érni, hogy rátaláljatok a megoldásra anélkül, hogy konkrétumokat kellene mondania. Így ti sem fogjátok azt érezni, hogy kerek perec megmondta a megfejtést, vagyis a sikerélmény megmarad az elakadás ellenére is. A végén pedig annál nagyobb az öröm, hiszen közösen sikerül kijutnotok a nagyszerű csapatmunka hatására.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek