Milyen lehetőségeink vannak, ha Ausztriába szeretnénk csomagot küldeni? (x)

Legnyugatibb szomszédos országunk Ausztria, ahol már több, mint 100.000 magyar dolgozik és él, így nem kérdés, hogy sokan szeretnének tisztában lenni az Ausztriába történő csomagfeladás lehetőségeivel, függetlenül attól, hogy az magáncélú vagy üzleti jellegű.

Ugyanis napjainkban már az a jellemző, hogy családon belüli generációkat is több 100 km választ el egymástól, így nem ritka, hogy valamely szerettünk ünnepén nem tudunk részt venni.

Melyek a csomagfeladás opciói?

Nem kell órákon át böngészni az egyes futárcégek oldalait, ugyanis a Csomagnet.hu gyűjtőportál csomagfeladás Ausztriába aloldalán megtaláljuk az összes szállítmányozó cég ajánlatát, akik szóba jöhetnek, a díjakkal együtt, így néhány perc alatt össze is tudjuk őket hasonlítani. Ehhez mindössze elég beírni a küldeményünk alapvető paramétereit, azaz a hosszúságát, szélességét és magasságát, valamint a súlyát, továbbá bejelölnünk, hogy a csomag típusa boríték vagy doboz.

Még az országot sem kell beírnunk, mivel a rendszer alapbeállításként rögzíti, hogy a feladó ország Magyarország, a célország pedig Ausztria. Ezen a felületen adhatjuk meg, ha utánvéttel szeretnénk feladni a csomagot, valamint ha már rendelkezünk kuponnal a Csomagnet.hu weboldalon.

Miután beírtuk az alapvető adatokat, akkor egy kattintással megkapjuk az összes, Magyarországon tevékenykedő futárszolgálat ajánlatát. Láthatjuk az egyes cégek díjazását, a várható szállítási időt, valamint egyéb feltételeket, információkat, amelyeket kell tudni, ha azt az adott szolgáltatót választjuk.

Az ajánlatok összehasonlítása

Ahogy más európai országok ajánlatainál is láthatjuk, a DPD, a GLS és a TNT mindenhol jelen van, és számíthatunk munkájukra. A díjazásuk pont ebben a sorrendben emelkedik, így mindenki eldöntheti, hogy mi számára a fontosabb: a szállítási idő, hogy minél hamarabb odaérjen a címzetthez a csomag vagy pedig az alacsonyabb csomagfeladási díj.

A DPD vállalja a kiszállítást a legpénztárcabarátabb összegért, cserébe nem garantálja a gyors kiszállítást. A GLS már kicsit drágább és gyorsabb, a TNT pedig a leggyorsabb futárszolgálat. Nem csoda, hiszen ők alapvetően a légi fuvarozásban érdekeltek. Látható, hogy a TNT két külön ajánlattal is megjelenik, és ha valaki hajlandó jó mélyre nyúlni a pénztárcájában, mert nagyon fontos számára, hogy akár már másnap odaérjen a csomag, akkor bizony nagyobb összeget kell fizetnie.

Ha rendszeresen postázol Ausztriába…

A Csomagnet.hu nagyon felhasználóbarát és célja, hogy a lehető legkevesebb időt kelljen eltölteni ahhoz, hogy bármilyen hasznos információt megkapjunk. Igaz ez akkor is, ha úgy alakul, hogy rendszeresen kell ugyanarra a címre küldened csomagokat. Ezek lehetnek eltérőek vagy teljesen egyformák. Ilyenkor két opció közül választhatsz.

Vagy rákattintasz az “Előző csomag másolása” feliratra és ezzel minden paraméterét átveszed az előző feladásodnak, vagy az “Új csomag hozzáadása” feliratra kattintasz, és akkor módod van egy teljesen új oldalt megnyitnod, és a paraméterekkel kitölteni.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek