Egy raktár hatékony működéséhez elengedhetetlen tényezők (x)

Ha szeretnéd felturbózni a raktárad működésének hatékonyságát, akkor mindenképpen olvasd el az alábbi cikkünket! Ebben ugyanis összefoglaljuk az ehhez szükséges eszközöket!

Raklap elválasztók

A szabálytalan formájú tárgyak raklapra történő rétegezése egyáltalán nem egyszerű feladat, de nem is megoldhatatlan, csupán a Mű-Pack Webáruház raklap elválasztóinak egyikét kell bevetned. Ezek a köztes lapok ugyanis stabilizálják a terhelést és zúzásállóak, ráadásul még a raklapon lévő rakomány felső vagy alsó részének lefedésére is lehet őket használni.

Többféle vastagságban érhetők el: a háromrétegűeket inkább a könnyebb áruk elválasztására tervezték, míg az ötrétegűek nyugodtan mehetnek a kissé nehezebb cikkek közé is.

Raklapemelő kocsi

A raktárban végzett munka jelentős részét az anyagmozgatás teszi ki, amelyen rengeteget könnyíthet egy raklapemelő kocsi. Ennek az eszköznek a segítségével ugyanis a dolgozók minimális erőfeszítéssel tudnak majd nehéz és terjedelmes anyagokat megmozgatni úgy, hogy mindeközben nem áll fenn a mozgásszervi betegségek kialakulásának kockázata.

De egyébként az áruk a raktár egyik pontjáról egy másikra történő eljuttatásában a targoncáknak, a molnárkocsiknak és az emelőknek is nagy hasznát vehetitek.

Állványok és polcok

Hogy miért nem hiányozhatnak az állványok és a polcok a te raktáradból sem? Mivel ez a két berendezési tárgy optimális helykihasználást biztosít, amelynek köszönhetően a munkahelyi ergonómia kulcsát jelenti.

De az áruk tárolását – az állványrendszer kiegészítőjeként a polcokra kihelyezhető – szortírozódobozok is nagyban megkönnyítik.

Alapvető eszközök a biztonságos csomagoláshoz

Ha a csomagoláshoz rendelkezésre állnak olyan praktikus eszközök, mint például az ergonomikus orsó, csúszásmentes markolatú csípőfogó vagy az élvédővel ellátott kés, akkor az nagymértékben javítja a termelékenységet, és csökkenti a sérülés kockázatát.

Ezeknek a megválasztásánál érdemes a balkezesekre is gondolni, mivel a világon minden tizedik ember balkezes. Amennyiben a szerszámok megválasztásánál erre nem gondolsz, akkor az a dolgozók munkájának rovására is mehet, a sérülésveszélyt pedig még nem is említettük.

Természetesen ezek az eszközök csak akkor érnek igazán valamit, ha a munkavégzésre alkalmas tágas terek is rendelkezésre állnak, és nem kell bennük folyamatosan a szerszámok után kutatni.

Végül pedig a nélkülözhetetlen biztonsági eszközök és felszerelések

A biztonság megteremtése minden munkahelyen az elsődleges szempontok közé tartozik, a fokozott kockázatot magában rejtő raktárakban pedig különösen. Ezért sem nélkülözhetitek a gépjárművek forgalmát segítő biztonsági tükröket, az útburkolati jeleket, a jelzőtáblákat, a forgalomelterelő bójákat és az egyéb jelzőeszközöket, illetve a biztonsági és a védőruházatot.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek