Milyen anyagot válassz sötétítő függönyhöz? (x)

Amennyiben sötétítő függönyt varrnál, többféle anyag is rendelkezésedre áll, a felhasználási hely függvényében érdemes választani. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb alapanyagokat, s azok jellemzőit, így könnyebb lesz eldöntened, hogy melyik a leginkább neked való.

Ismerd meg a lehetőségeket!

Jó ideje fontolgatod, hogy elkészítsd a tökéletes sötétítőt? A K-ELME függöny anyagai között megtalálod a legjobb opciókat.

A minimatt előnyei közé sorolandó, hogy rendkívül sokoldalú, s egyben a játékosság és a vidámság megtestesítője. Ami még mellette szól, hogy lágy tapintású, ugyanakkor könnyen kezelhető.

Nem kell mást tenned, mint kiválasztani a neked tetsző színárnyalatot, és máris feldobhatod általa a belső teret. Nem elhanyagolandó az sem, hogy ár-érték arányban nagyon kedvező, pénztárcabarát opció.

A legtöbben nem szeretünk hosszasan vasalni, ez az anyag épp arról híres, hogy gyerekjáték a kezelése, egyszerűen tisztítható és könnyen vasalható. Kiváló árnyékolás céljából, ha tehát szeretnél elrejtőzni a kíváncsi tekintetek elől, nagyszerű választás.

A különféle színárnyalatokat akár kombinálhatod is, így még egyedibb összképet, különleges fényhatásokat hozhatsz létre. Körülbelül 50%-ban sötétít, de ezen még javíthatsz bő ráncolással.

A következő tippünk a vastag, erős vászon, ami szintén izgalmas színpalettát sorakoztat fel. Nemcsak az árnyalatok terén kínál bőséges választékot, hanem a minták terén is. A hagyományos pamutvászonnál vastagabb, kb. 65%-ban árnyékol, a fényzárás esetében is javítható bő ráncolással.

Legfőbb előnye, hogy a gazdag mintaválasztéknak köszönhetően akár kedvenc hobbijaidhoz passzolót is választhatsz.

További tippek

Amennyiben még elegánsabbá varázsolnád otthonod, a bársony lehet a tökéletes választás számodra. Ráadásul nemcsak igényes és mutatós, hanem segít a meleget bent tartani a hideg időszakban, ugyanis ideális a vastagsága ehhez. Így tehát még a spórolásban is remek társad lehet.

Egy gyönyörű tükörbársony egészen más megjelenést kölcsönöz a belső térnek, prémium sötétítőt varrhatsz belőle, amely 85%-os fényzáróként funkcionál. Az a minimális fény, amely beszűrődik egy kis játékosságot csempész az adott helyiségbe. Mivel vastagabb, mint az eddig ajánlott anyagok, a hőtartásban is szerepet játszik.

A szuper sötétítéshez egyértelműen a dimout lesz a legoptimálisabb. Így maximálisan elzárkózhatsz a napocska elől, nem mellesleg selyem fénye jelentősen feldobja az egész szoba hangulatát.

Hasonlóképpen, mint az előző tippünk, a dimout télen bent, nyáron pedig kint tartja a meleget, mindezt viszont vékony anyagként teszi. A fénykizárás 90%-os, ha ezt az anyagot választod. Réteges, különleges szövése révén nagyon szép esésű és igazán dekoratív.

A helyszín jelentősége

Óvodába, közintézménybe, lakószobába tökéletes az első két opció, azonban, ha elegánsabb belső térre vágysz, akkor a bársony, ha viszont a lehető legnagyobb fokú fényzárást szeretnéd elérni, akkor a dimout lesz a nyerő.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek