Milyen kiegészítőket és szerszámokat válassz a tűzifa előkészítéséhez? (x)

A hideg idő beköszöntével sokan ábrándoznak egy kandallóról, amiben ropog a tűz és meghitt hangulatot áraszt, azonban még ma is sokan vannak, akik tűzifával fűtenek, így számukra kevésbé romantikus, amikor fát kell hasogatni, begyújtani. 

Sokan használnak ma kiegészítő fűtésre fatüzelésű kályhákat, hiszen ezeket szükség esetén gyorsan be lehet melegíteni, így az átmeneti időszakban nagyszerűen használhatók. Ehhez azonban nem árt, ha megfelelően előkészített tűzifa áll rendelkezésre. Milyen szerszámokra, kiegészítőkre lesz szükséged, hogy megkönnyítsd a munkát?

Rend a lelke mindennek!

Sokkal egyszerűbb dolgod lesz, ha a tűzifa felhasogatva és betárazva várakozik a télre, hiszen így már csak annyi munkád lesz vele, hogy bevidd a házba és tűzre dobd. Ehhez azonban nemcsak beszerezni szükséges, hanem előkészíteni, méretre vágni. A Festékpalota.hu szerszámai között megtalálsz minden szükséges eszközt, hogy elvégezd a ház körüli munkákat. 

Te magad is összevághatod a rönköket, de hasogatott tűzifát is rendelhetsz, a lényeg, hogy úgy el tudd rendezni, hogy gyorsan felhasználhasd. Tüzeléshez mindig száraz tűzifát használj, vagyis olyan tárolóhelyet találj, ahol megvédheted a nedvességtől, ugyanakkor szellőzést biztosíthatsz neki! Ömlesztve is tárolhatod, de nagyobb tárolóhely hiányában praktikus vagy akár dekoratív farakásokat készíthetsz a fal mellé, amelyekből könnyen kiszedheted a szükséges mennyiséget. 

Milyen szerszámokra lesz szükséged?

Minden eshetőségre fel kell készülnöd, így hasznos, ha rendelkezel a legszükségesebb eszközökkel, egy baltával és egy fejszével. Használatuk némi gyakorlatot igényel, azonban egyszerű, és még a testmozgást is letudhatod általuk. A sokféle típus közül nem egyszerű választani, vedd figyelembe az előkészíteni kívánt faanyag fajtáját és az erőnlétedet. Tudtad, hogy akkor a legkönnyebb dolgozni a fejszével, ha annak hossza körülbelül megegyezik a karunk hosszúságával?

A favágás veszélyes tevékenység, így testi épséged védelme érdekében a megfelelő munkavédelmi felszerelésekről, a kesztyűről és a szemüvegről se feledkezz meg! 

Hogy a begyújtás gyerekjáték legyen

Előkészítetted a fát, minden készen áll, hogy élvezd a melegét, már csak néhány apróságra lesz szükséged, hogy a begyújtás is könnyen menjen, illetve biztonságos legyen a kályha, kandalló használata. 

A biztonságot növelik az olyan kiegészítők, mint az acél kályha alátétlemezek, a parázstálcák, a hőálló tömítők. Szintén életet menthet, ha rendszeresen elvégezteted a kémény ellenőrzését, de emellett a koromtalanító égésjavító adalékanyag is javítja a hatásfokot, így megtakarítást érhetsz el, ha használod. 

A fatüzelés kétségtelenül kényelmetlenebb, mint begyújtani a gázt vagy beindítani az elektromos fűtést, azonban olcsóbb és számos előnnyel jár, arról nem beszélve, mennyire hangulatos tud lenni a kandallóban, kályhában lobogó tűz látványa. Szerezz be hozzá minden szükséges szerszámot, kiegészítőt, és élvezd a melegét!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »