Színes műanyag kerti szék: elegáns megoldás (x)

Sokan ódzkodnak a műanyag kerti szék megvásárlásától, holott ezek a modellek igazán praktikusak, egyáltalán nem gond, ha ilyet választunk udvarunkba, teraszunkra. Hogy lásd, mennyire jól használhatók, összeszedtük a műanyag kerti bútorok előnyeit.

A műanyag könnyen tisztítható

A legfőbb érv, ami mellettük szól, hogy ezek a bútorok nagyon könnyen tisztíthatók. Elég egy enyhén mosószeres meleg víz, és egykettőre át lehet törölni ezzel a székeket, az asztalt. Nem tart tovább az egész fél óránál.

Persze nem mindegy, milyen típust választasz, nézz szét például a Homelux műanyag kerti szék kínálatában, és láthatod, mennyi lehetőséged van. Van a választékban karfás és karfa nélküli, magasított háttámlás és összecsukható kerti szék is, sőt fotelek is kaphatók.

Nagyon népszerűek a műrattan kerti bútorok, ezeket is szintén könnyű tisztán tartani. Ha pedig egy puha párnát is beszerzel a szetthez, igazán kényelmes nyughelyet alakíthatsz ki a teraszon.

Többféle választék – többféle stílus

Ha pontos elképzelésed van a kerti bútorról, akkor biztosan megtalálod az ideális darabot a fent említett webáruházban. Ám ha nem tudod, milyen is az a kivitel, amely illene a kertedbe vagy a teraszodra, akkor is könnyen rálelhetsz az igazira.

Azt nézd meg, milyen a szék formája: a karfás székek robusztusabbnak tűnnek, pihenéshez ideálisak, de ha főként étkezéshez használjátok majd a kerti bútort, akkor jobb, ha karfa nélküli széket választasz.

Az asztal lehet ovális, kör vagy négyszögletes alakú. Ehhez mérten döntsd el a szék külalakját: legyen az is kecsesebb vagy inkább tekintélyt sugárzó.

A színes kerti székek nagyon divatosak

Nem csak fehér színben lehet gondolkodni! Manapság nagyon divatosak a színes bútorok, amelyek adnak némi pluszt az otthon hangulatához. Ha például narancssárga, bordó kerti széket és asztalt helyezel el a zöld kertedben, az nagyon mutatós lesz. A kontraszt által egyből a pihenőhelyre irányul a figyelem, önkéntelenül is arra indulnak el a vendégek.

A színes székek között találsz fahatásút is a Homeluxnál. Első ránézésre tehát mindenki azt gondolja majd, fából készült székre fog ülni: így az esztétikum meglesz. Azt pedig könnyű belátni, mennyivel egyszerűbb a karbantartása a műanyag bútoroknak a fabútorokkal szemben.

Könnyű tárolás

Még egy dolog szól a műanyag kerti székek mellett, ez pedig a tárolhatóság. Ha vége van a jó időnek, akkor egymásba lehet őket tenni, és bevinni a garázsba, fészerbe. Itt nem esik bajuk, még a rágcsálók, bogarak sem tesznek bennük kárt.

De ha véletlen nem tudod őket elrakni télire sem, akkor maradhatnak kint az udvaron is, hiszen ezek a bútorok időjárásállóak. Nyáron a tűző napfény elől érdemesebb őket védeni – de jellemzően amúgy is van valamilyen árnyékoló ilyenkor a fejünk felett.

Újrahasznosított anyagból készülnek

Ha pedig idáig az tartott vissza a műanyag székek vásárlásától, hogy úgy gondoltad, ezek nem környezettudatos termékek, eláruljuk, hogy napjainkban leginkább újrahasznosított anyagokból készülnek ezek a bútorok, így még egy érv szól mellettük!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek