Megint gond van a brit légiirányítással

A jelentések szerint az Egyesült Királyságba tartó és onnan induló összes járat érintett, és a késések akár napokig is eltarthatnak.

Az Egyesült Királyság légiforgalmi irányítási rendszerének problémái miatt több ezer járat repülését kellett leállítani az év egyik legforgalmasabb utazási napján. Az Európa-szerte közlekedő járatok utasait hosszú késésekről értesítették.

Ennek tovagyűrűző hatása lesz, mivel a repülőterek kifutópályáit eltömítik a felszállásra nem engedélyezett járatok. Az utasok a közösségi médián keresztül jelezték, hogy kevés információ áll rendelkezésükre azon kívül, hogy a járatuk több órás késéssel indul.

A NATS, az Egyesült Királyság légiforgalmi irányítója közleményben tudatta:

„Jelenleg technikai probléma van, és a biztonság fenntartása érdekében forgalomkorlátozást vezettünk be. A mérnökök dolgoznak a hiba megtalálásán és kijavításán. Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért”.
https://www.instagram.com/p/CwfSX4rtuWl/

Mielőtt elindul a repülőtérre, ellenőrizze a légitársasága alkalmazását vagy weboldalát a járatával kapcsolatos információkért. Ellenőrizze a repülőtér weboldalának indulási vagy érkezési tábláját is információkért. Az Európán belüli járatok esetében azt tanácsoljuk, hogy a túlzsúfoltság elkerülése érdekében ne érkezzen a repülőtérre 2-3 óránál korábban.

Forrás: Euronews travel / Instagram

Hozzászólások ()

Friss hírek