A Skoda Fabia kombi lett az Euro 7-es szabvány első áldozata

A Skoda közölte, hogy nem készít új generációt a Fabia kombi verziójából a közelgő Euro 7-es károsanyag-kibocsátási előírásokra hivatkozva, ezzel az utolsó kicsi kombi is eltűnik az európai piacról. 

Thomas Schaefer, aki akkoriban a Skoda vezérigazgatója volt, jelenleg pedig a Volkswagen márka vezetője, 2020-ban jelentette be, hogy a Skoda elkészíti a Fabia kombi utódmodelljét, melynek bevezetési dátuma az idei év lett volna. A kombi terve azonban most elvetésre került.

„A közelgő Euro 7-es szabályozással járó szigorú károsanyag-kibocsátási célok teljesítése nagyon magas költségekkel jár. Ennek következtében nem lesz utódja a Fabia Combi modellnek.” – mondta a Skoda szóvivője az Automotive News Europe-nak.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Már nyolc ország ellenzi az Euro 7-es szabvány bevezetését

Eddigi formájában vége lehet a Seat márkának

A Skoda tavaly novemberben állította le a kifutó Fabia kombi gyártását, megszüntetve ezzel az Európában még forgalmazott utolsó kombi karosszériaájú kisautót. A hiánypótló szegmensért a múltban a Skoda mellett a Renault a Clio kombival, illetve a Peugeot a 207 SW-vel szállt versenybe. A Skoda március végéig 3013 darab Fabia kombit adott el, ami 49 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, mivel a márkakereskedők már csak a megmaradt készleteket tudták értékesíteni.

Skoda Fabia kombi – kép forrása: Skodamedia.com

Az autógyártók az elmúlt években a kisebb ferdehátúakról és kombikról egyre inkább a városi SUV-okra helyezték át a hangsúlyt, mivel a népszerű SUV modellekkel igyekeztek növelni az árréseket egy olyan árérzékeny szegmensben, amely a szigorodó jogszabályok és a magasabb nyersanyagköltségek miatt egyre kevésbé tudott nyereséges maradni.

Forrás: AN Europe

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »