Már nyolc ország ellenzi az Euro 7-es szabvány bevezetését

A nyolc ország – köztük Franciaország, Olaszország és Magyarország – a többi uniós tagállamnak megküldött közös nyilatkozatban azt írta, hogy az Euro 7 szabvány kipufogógáz-kibocsátás korlátozására vonatkozó részeit teljes egészében el kell törölni.

 

Az országok szerint a szennyező anyagokra – köztük a nitrogén-oxidokra és a szén-monoxidra – vonatkozó szigorúbb határértékek miatti fejlesztések elvonhatják a szükséges tőkét a kulcsfontosságú beruházások elől, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az EU elérje azt a célt, hogy 2035 után ténylegesen betiltsa az új belső égésű motorral hajtott járművek használatát.

Az Euro 7 kipufogógáz-kibocsátási határértékek pedig túlságosan ambiciózusak és irreálisak az autógyártók számára. Ahogyan azt korábban a Skoda és a Seat is jelezte, az új szabványnak történő megfelelés sok esetben túlságosan magas költséggel járna, így inkább egyes kisebb-közepes  – azaz alacsonyabb haszonkulccsal értékesíthető – modell megszüntetéséről döntenének.

  • Kapcsolódó cikkek:

„Ellenzünk minden új kipufogógáz-kibocsátási szabályt  – beleértve az új vizsgálati követelményeket vagy új kibocsátási határértékeket – a személygépkocsikra és a kisteherautókra vonatkozóan” – áll a közös dokumentumban, amelyet Franciaország, Olaszország, a Cseh Köztársaság, Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Románia és Szlovákia írt alá.

Az Euro 7 rendelet a szén-dioxidon kívül a szén-monoxidra és a nitrogén-oxidokra vonatkozó szabályok szigorítására is törekszik. A szabályok célja továbbá a fékekből és a gumiabroncsokból származó részecskék kezelése is.

Forrás: Automotive News Europe

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »