Már nyolc ország ellenzi az Euro 7-es szabvány bevezetését

A nyolc ország – köztük Franciaország, Olaszország és Magyarország – a többi uniós tagállamnak megküldött közös nyilatkozatban azt írta, hogy az Euro 7 szabvány kipufogógáz-kibocsátás korlátozására vonatkozó részeit teljes egészében el kell törölni.

 

Az országok szerint a szennyező anyagokra – köztük a nitrogén-oxidokra és a szén-monoxidra – vonatkozó szigorúbb határértékek miatti fejlesztések elvonhatják a szükséges tőkét a kulcsfontosságú beruházások elől, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az EU elérje azt a célt, hogy 2035 után ténylegesen betiltsa az új belső égésű motorral hajtott járművek használatát.

Az Euro 7 kipufogógáz-kibocsátási határértékek pedig túlságosan ambiciózusak és irreálisak az autógyártók számára. Ahogyan azt korábban a Skoda és a Seat is jelezte, az új szabványnak történő megfelelés sok esetben túlságosan magas költséggel járna, így inkább egyes kisebb-közepes  – azaz alacsonyabb haszonkulccsal értékesíthető – modell megszüntetéséről döntenének.

  • Kapcsolódó cikkek:

„Ellenzünk minden új kipufogógáz-kibocsátási szabályt  – beleértve az új vizsgálati követelményeket vagy új kibocsátási határértékeket – a személygépkocsikra és a kisteherautókra vonatkozóan” – áll a közös dokumentumban, amelyet Franciaország, Olaszország, a Cseh Köztársaság, Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Románia és Szlovákia írt alá.

Az Euro 7 rendelet a szén-dioxidon kívül a szén-monoxidra és a nitrogén-oxidokra vonatkozó szabályok szigorítására is törekszik. A szabályok célja továbbá a fékekből és a gumiabroncsokból származó részecskék kezelése is.

Forrás: Automotive News Europe

Hozzászólások ()

Friss hírek

Nagy Márton szerint nem lesz új bankadó

A bankszektorban extraprofit képződik, ami miatt indokolható lenne az eddigieknél nagyobb extraprofitadó kivetése, új bankadó bevezetése. Erre a pénzre viszont jelenleg a gazdaságnak nagyobb szüksége van, mint a költségvetésnek, emiatt a kormány azt várja el a bankoktól, hogy nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a hitelezés helyreállítása érdekében.

Read More »

Szeptemberben is gyenge a német üzleti környezet

Az ifo konjunktúraindex szeptemberben a várt 85,2 pontnál jobb lett ugyan, 85,7 pont, de így is elmaradt az előző havi 85,8 ponttól. A csökkenés elsősorban az aktuális üzleti környezet romló megítélésének tulajdonítható, miközben a kilátások megítélése kevésbé bizonyult borúlátónak, mint az előző hónapban.

Read More »